Poslednji pozdrav Glogovcu iz rodnog kraja: Bićemo večno ponosni na tebe

Autor:

11.02.2018 13:00

Foto:

Foto:



U petak. 9. februara 2018, u ranim jutranjim časovima, ne samo Srbija, već ceo region je zanemeo. Veliki umetnik, jedan od najboljih domaćih glumaca i dobitnik brojnih priznanja, maestralni Nebojša Glogovac nas je napustio u 48. godini.

Užičani odali počast voljenom glumcu: Replika po kome ćemo pamtiti Nebojšu Glogovca (foto)

Poput čestitog Bogdana Bilogorca iz "Ubistva s predumišljajem", otišao je hrabro. Suočio se sa opakim neprijateljem, pun nade da će iz te bitke izaći kao pobednik. Nažalost, neprijatelj je bio jači.

Njegove filmske, televizijske i pozorišne bravure dugo će se pamtiti. Želimo da verujemo zauvek. Jer, toliko nas je zadužio.


Koliko je bio omiljen, svedoče brojne poruke njegovih prijatelja, kolega, poznanika koji se od njega ovih dana opraštaju putem društvenih mreža. Tuga, bol, neverica zbog odlaska velikog glumca i časnog čoveka.

A od Glogovca su se oprostili i njegovi Hercegovci. Nebojša je rođen u Trebinju, od oca Milovana rodom iz Dramiševa i majke Milene iz Nevesinja. Kad mu je bilo šest godina, preselili su se u Pančevo.

“Evo meni moga vojvode”: Dirljivo sećanje Nebojše Glogovca na detinjstvo i rodno Trebinje

Rado se sećao detinjstva u Trebinju i raspusta u Nevesinju i Darmiševu, za koje je uvek govorio da imaju posebno mesto u njegovom srcu.

- Volio si Srbiju i ponosio se hercegovaćkim porijeklom. Tvoji Nevesinjci su ti zahvalni za sve što si za njih učinio. Bićemo vječno ponosni na tebee! Neka tvoja dobra duša nađe mira i spokoja - piše u čitulji koju je u dnevnoj štampi objavilo Udruženje Nevesinjaca iz Beograda.

Maja Gašić

Autor