Poslednja ruska princeza u poseti Beogradu: Olga Romanova položila cveće na spomenik caru Nikolaju (foto)

Autor:

09.09.2018 19:13

Foto:

Foto:



Poslednja ruska princeza Olga Andrejevna Romanova (68), počasna je gošća prestižne manifestacije “24 sata elegancije”, koja se u srpskoj prestonici održava osmi put, od 7. do 9. septembra.

Olga Romanova: Sećanja bosonoge princeze

Princeza u srpskoj prestonici predstavlja svoju autobiografiju “Bosonoga princeza” na srpskom jeziku, a uoči promocije Olga Romanova posetila je Skupštinu grada Beograda i obišla spomenik caru Nikolaju II Romanovu.

U društvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i direktora Color press grupe Roberta Čobana, princeza je položila cveće na spomenik svog slavnog pretka.

U svojoj knjizi otkriva istoriju Romanovih, ali i kako je kao ruska princeza, iz prognane porodice, rasla na britanskom selu kao sav običan svet.

Knjiga je prevedena sa engleskog jezika na srpski, u izdanju Color Media Communication.

Princeza Olga Romanova predsednica je Asocijacije porodice Romanov i bavi se humanitarnim radom, održavajući uspomenu na stradanje njenih predaka.

P tome koliko ju je opterećivalo poreklo u životu, koliko često odlazi u Rusiju, domovinu svojih predaka, kao i zbog čega joj je Sankt Peterburg, uprkos svemu, jedan od omiljenih gradova Olga Romanova otkrila je za novi broj magazin Gloria.