Porodične vrednosti Ivana Bosiljčića: Kako postati savršen tata (foto)

Autor:

20.04.2019 19:00

Foto:

Foto:



Glumac Ivan Bosiljčić i pevačica Jelena Tomašević sedmogodišnju ćerkicu Ninu odmalena uče porodičnim vrednostima u duhu pravoslavlja.

“Od sada se samo ovako oblačim”: Novi stil Ivana Bosiljčića (foto)

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) дана 7. Јан 2019. у 2:18 PST

Par koji se venčao 2011. godine omiljen je u javnosti prvenstveno zbog patrijarhalog vaspitanja i skromnog načina života, a svoje stavove o roditeljstvu, glumac je podelio na društvenim mrežama.

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić: Romantika na sceni (foto/video)

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) дана 7. Јан 2019. у 12:22 PST

- Mišljenje devojčice o sebi formira njen tata, pošto upravo on pokazuje prvi primer odnosa sa muškom osobom u njenom životu - citirao je Ivan Elenu Burmistrovu. -Mogu se izdvojiti dva osnovna perioda koji utiču na formiranje mišljenja devojčice o sebi. Prvi je predškolski uzrast. Dete do sedam godina ne poseduje sposobnost da „filtrira“ kritiku i njegovo mišljenje o sebi u potpunosti zavisi od mišljenja koje dolazi spolja: to što mu vi govorite, ono i misli o sebi. Pritom, mnogo više znači mišljenje roditelja suprotnog pola, pošto u tom slučaju nema suparništva, konkurencije.

Ivan Bosiljčić: Kafa, slušalice i jaka koncetracija (foto)

Koje kvalitete otac treba da pokaže u vaspitanju devojčice u ova burna vremena Bosiljčić je objasnio:

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) дана 25. Јан 2019. у 12:02 PST

- Veoma je važno da u tom periodu, a takođe sa sedam-osam godina, tata lepo govori o spoljašnjem izgledu ćerke, njenim unutrašnjim kvalitetima, čak on možda i ima neke primedbe. Drugi važni period je adolescentski uzrast kada se, kako se čini, devojčica više približava mami (pred-adolescentsko zbližavanje). Upravo u tom periodu se kod devojčica javlja vrlo osetljiv odnos prema sopstvenoj spoljašnjosti. Devojčica osluškuje mišljenje svih oko nje, ali posebno osetljivo prihvata tatine reči i ako je on iznenada rekao da ćerka ima debele noge ili da joj je nos dugačak, ili nešto slično, čak iako je kritika i najminimalnija: to može veoma da snizi njeno mišljenje o sebi, što sa svoje strane može na dalje u mnogome negativno da utiče kako će devojčica da formira odnose sa suprotnim polom.

Neobična porodica: Bosiljčići na okupu (foto)

Ivan se slaže da kritika nije najbolje rešenje.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) дана 19. Апр 2019. у 4:44 PDT

- Zato je neophodno da se tata trudi da se uzdrži od slične kritike i da češće svojoj ćerki govori komplimente. Postoji rasprostranjeno mišljenje da odrastajući, ćerka bira muža koji liči na njenog oca. To je zaista tako ako su odnosi sa ocem bili dobri.

Maja Gašić

Autor