Pipa Midlton, Opra Vinfri, Idris Elba, Klunijevi: Prve zvanice stigle na kraljevsko venčanje (foto)

Autor:

19.05.2018 11:38

Foto:

Foto:



Princ Hari danas danas će se venčati ss američkom glumicom Megan Markl.

Kraljica Elizabeta dodelila princu Hariju titulu vojvode od Saseksa (foto)

Po kraljevskoj tradiciji: Šta će princ Hari na dan venčanja pokloniti budućoj vojvotkinji od Saseksa

Princ Hari, unuk kraljice Elizabete, šesti u redu za britanski presto i glumica Megan Markl na večnu ljubav zakleće se u zamku Vindzor, domu britanske kraljevske porodice, najstarijem i najvećem naseljenom zamku na svetu.

Služba u kapeli Svetog Đorđa počinje u 12 sati, a u dvorac u Vindzoru već su stigle prve zvanice. Među prvima na venčanje Megan i harija došla je trudna Pipa Midlton u društvu supruga. Na kraljevsko venčanje stigla je čuvena televizijska zvezda Opra Vinfri,  holivudski glumac Idris Elba stigao je u društvu supruge, kao i Džordž Kluni i njegova supruga Amal.  Bliska prijateljica Megan Markl  teniserka Serena Vilijams došla je sa suprugom, tu  su i Dejvid i Viktorija Bekam.

Počeli su da stižu i prve službene zvanice. Pozvano je više od 2000 ljudi, među kojima su članovi britanskog plemstva, brojni Harijevi saradnici iz humanitarnih organizacija i mnogi drugi gosti kraljevske porodice. Među gostima je i 12-godišnja Amelia Tomson, devojčica koja je povređena tokom napada u Mančesteru.

Hari i Vilijam: Britanski prinčevi razgovarali sa okupljenima ispred dvorca Vindzor (foto)

Britanska premijerka Tereza Mej uputila je čestitku kraljevskom paru putem društvenih mreža i poželela svim okupljenima "predivan dan".