Petar Strugar: Imao sam po tri treninga dnevno

Autor:

22.09.2016 21:39

Foto:

Foto:



Petar Strugar se vredno pripremao za ulogu u filmu "Jesen samuraja" - trpeo je udarce, dobijao modrice, neprestano je trenirao, prolivao znoj, ali ni za najopasnije scene nije hteo dublera.

- Nisam dobio nijedan udarac konkretno. Ne u glavu. Bilo je nekoliko udaraca u telo i onih od poluga. Povremeno sam bio plav, ali samo kada promašim nešto pa mi se jave modrice na potkolenicama. Sve je to u rok službe filma - rekao je "Blic" Petar Strugar.

Spremajući se za ovu ulogu, on je i doslovno prolio litre znoja jer je mesecima ranije morao da vežba.

A kada je već nabacio mišiće, onda nije hteo dublera ni u opasnim scenama.

- Zaista sam želeo da prođem sve što je prošao moj lik, i onda sam, redom, išao posebno na karate, na boks, pa na džijudžicu, i na kraju u teretanu. Ponekad sam imao i po tri treninga dnevno. Svi treneri su me uvodili u tehniku, u pokrete pravog borca. I kada sam sve to završio, došli smo kod Kalojana Vodeničarova, vođe kaskadera iz mnogih holivudskih produkcija, koji je zadužen za borbe na filmu. On ima svoju ekipu momaka koji su mi bili protivnici i s kojima sam uvežbavao koreografiju borbi. Kalojan je bio oduševljen mojom spremom. Nije mu bilo svejedno što nisam želeo dublera ni za najteže scene. Kada je video koliko sam spreman, odobrio je to. A bilo je ozbiljnijih bacanja - priznaje Strugar.

Njega ovom filmu nije privukla samo mogućnost borbe. On je uz to morao da radi i na psihičkoj spremi.

- Trebalo mi je dosta vremena i dosta vežbe da se pripremim jer sam posle "Malog Bude" prilično ispao iz kondicije. Da, fizička priprema je bila jedan zanimljiv deo uloge, ali zanimljivije je bilo to što sam morao da radim na psihologiji borca, onog koji izlazi na megdan ljudima - kaže Petar, čiji lik Vladica biva suspendovan iz borbi na početku filma, vraća se u svoje malo mesto, gde je njegov otac rešen da ga vrati u profesionalni sport.

Komentari. (0)

Loading