Uskoro ćete i vi moći da je posetite: Ovo je kuća u kojoj je odrasla Grejs Keli (video)

Autor:

03.02.2017 13:56

Foto:

Foto:



Kuća u Filadelfiji, u kojoj je odrasla nekadašnja princeza Monaka i glumica Grejs Keli, otvoriće se tokom 2018. za posetioce, rekao je za časopis People njen sin, princ Albert od Monaka koji je prošle godine kuću kupio za 754.000 dolara.

Nakon renoviranja, kuća će biti otvorena za kulturne događaje, a u njoj će biti smeštena regionalna kancelarija Fondacije princeze od Monaka, i biblioteka.

Albert je kuću obišao u oktobru prošle godine. Rekao je da, s obzirom na to da je smeštena u stambenoj četvrti, kuća nije zamišljena "isključivo kao muzej".

Trospratnicu sa šest soba u kolonijalnom stilu 1935. izgradio je Albertov deda Džon Keli, uspešni poslovni čovek aktivno angažovan u političkom životu Filadelfije.

Keli je Filadelfiju napustila kad joj je bilo 20 godina. Glumu je studirala u Njujorku, a karijeru je počela kao fotomodel. 1949. je debitovala na Brodveju, a prvu filmsku ulogu odigrala 1951.

Nova glumačka zvezda zasijala je u filmu "Tačno u podne" (1952.), u kojoj joj je partner bio tada već poznati Geri Kuper, a u svetsku glumačku orbitu lansirao je "Mogambo", film Džona Forda s Klarkom Gejblom i Avom Gardner. Bila je jedna od omiljenih glumica kultnog holivudskog reditelja Alfreda Hičkoka.

Karijeru je prekinula 1956. kako bi se udala za kneza Renijea III. Poginula je 1982. u saobraćajnoj nesreći u Monaku.

Komentari. (0)

Loading