"Otac je u moju krv usadio crno-belu boju" govorio je Miša Janketić: Omiljeni klub se oprostio od legendarnog glumca (foto)

Autor:

17.05.2019 08:30

Foto:

Foto:



Srbija je ostala bez još jednog proslavljenog umetnika, istaknutog dramskog umetnika Mihaila Miše Janketića.

Odlazak Miše Janketića: Poslednja velika želja legendarnog glumca

Preminuo je u sredu 15. maja,  devet dana pre svog 81. rođendana, a među onima koji se od njega opraštaju je i FK Partizan koji se tim povodom oglasio porukom na društvenim mrežama.

Sloboda, Voja, Milica, Viktor … kolege se opraštaju od Miše Janketića: Hvala, za svaku reč! (foto)

- Napustio nas je još jedan doajen srpskog glumišta i veliki Partizanovac Miša Janketić. "Otac mi je bio oficir i navijač Partizana, pa je i u moju krv usadio crno-belu boju", govorio je Miša o svom Partizanu. Neka mu je večna slava i hvala - navodi se na Instagram nalogu kluba iz Humske.

“Otac mi nije dozvoljavao da kao dete sedim po glumačkim bifeima”: Marko Janketić o ocu Miši, staroj glumačkoj gardi i generacijskom jazu

Mihailo Miša Janketić je bio dobitnik svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja - Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade 'Pavle Vuisić' za životno delo...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miljana Gavrilović (@miljana.gavrilovic) on May 15, 2019 at 2:36pm PDT

Dubok trag ostavio je i u pozorištu, i na filmu, televiziji, radiju ... Bavio se i pedagoškim radom kao profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Istaknuti dramski umetnik Mihailo Miša Janketić biće sahranjen u subotu, 18. maja, u 15 sati, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Potresna ispovest Miše Janketića: Molio sam da mi ne kažu gde žive sinovi čoveka koji mi je ubio majku

Opelo počinje u 14.30 sati, a prethodno će od 12 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti održana komemoracija.