Oskarovac pred sudom: Glumica optužila Džefrija Raša za napastvovanje

Autor:

30.10.2018 16:18

Foto:

Foto:



Erin Džin Norvil na sudu je izjavila da je australijski oskarovac Džefri Raš namerno dodirivao po grudima tokom scene u jednoj predstavi u trenutku kada ona glumi mrtvu devojku.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Geoffrey Roy Rush (@geoffrey_rush) дана 20. Јун 2015. у 1:51 PDT

Suđenje je pokrenuto na osnovu optužnice za klevetu, koju je Raš pokrenuo protiv lista Dejli telegraf zbog članaka objavljenih u novembru u kojima je 67-godišnji glumac optužen da se neprikladno ponašao prema koleginici Norvil tokom predstave Kralj Lir.

Želi da zaštiti svoj dobar glas: Džefri Raš tužio tabloid zbog klevete

Raš je te optužbe odbacio i požalio se da je u medijima predstavljen kao perverznjak i seksualni predator, prenosi AP.

Kako agencija navodi, Norvil nikada ranije nije javno govorila za pomenuti list do objavljivanja tih članaka, a prve javne optužbe protiv australijskog glumca je iznela u današnjem svedočenju pred sudom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Geoffrey Roy Rush (@geoffrey_rush) дана 17. Јун 2015. у 2:04 PDT

Norvil je navela da se neprikladno dodirivanje događalo više puta, a da je počelo od lica i vrata, a nastavilo se sa grudima, zbog čega je konstatovala:

-Nije moglo da bude slučajno, jer je bilo polako i uz pritiskanje.

Peti nastavak “Pirata sa Kariba”: Džoni Dep i Havijer Bardem u borbi na život i smrt (video)

Tokom emotivnog svedočenja koje je Raš izneo prošle nedelje, glumac je negirao tvrdnje koleginice i rekao je da je u sceni u kojoj umire junakinja koju Norvil igra, zamišljao da je ona njegova "sopstvena ćerka iz stvarnog života koju je udario autobus na ulici u kojoj živimo“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Geoffrey Roy Rush (@geoffrey_rush) дана 17. Јун 2015. у 8:55 PDT

Proslavljeni glumac Oskara je dobio 1996. godine za ulogu u filmu Sjaj (Shine), za istu nagradu nominovan je zahvaljujući ulogama u filmovima Zaljubljeni Šekspir (Shakespeare In Love) i Kraljev govor (The King's Speech), a poznat je i kao kapetan Hektor Barbosa iz Pirata sa Kariba.