Oskar Kejsija Afleka u senci afere za seksualno zlostavljanje

Autor:

02.03.2017 15:46

Foto:

Foto:



Iako je pre nekoliko dana osvojio svog prvog Oskara, veliki glumački uspeh Kejsija Afleka ostao je u senci, jer su ponovo u prvi plan isplivale optužbe za seksualno zlostavljanje. I dok je on sa svojim prijateljima i saradnicima dobijanje najprestižnije filmske nagrade doživeo kao razlog za slavlje, mnogi su taj trenutak videli kao idealno vreme za podsećanje javnosti, ali i Filmske akademije, da je u dva navrata bio optužen za seksualno zlostavljanje.

A post shared by Casey Affleck (@caseyaffleck1) on Nov 24, 2016 at 3:54pm PST

Mnogi su primetili kako je i glumica Bri Larson delovala prilično mlako i neoduševljeno dok je Afleku uručivala nagradu, a što pojedini svetski mediji povezuju sa ovim optužbama.

Oskar za film “Mesečina”, a nagrade za glavnu rolu Emi Stoun i Kejsiju Afleku

U prvom intervjuu posle dodele najvažnijih filmskih nagrada, Aflek koji je osvojio zlatnu statuu za glavnu ulogu u filmu ‘The Manchester by The Sea’, u razgovoru za Boston Globe dotaknuo se i te teme iako je dosad izbegavao o tome da govori.

-Mislim da je loše ponašanje prema bilo kome bez ikakvog razloga neprihvatljivo i užasno, i svako zaslužuje da se prema njemu odnose s poštovanjem na radnom mestu i bilo gde drugo. Ne mogu ništa drugo da uradim osim da živim svoj život onako kako znam i držim se vrednosti koje su mi važne - rekao je glumac.

Optužbe za seksualno zlostavljanje prvi put su se pojavile 2010. godine na snimanju filma ‘I’m Still Here’. U dva odvojena slučaja, za koje je na kraju postignuta vansudska nagodba, dve žene su tvrdile da ih je "na radnom mestu neprimereno i bez njihovog pristanka seksualno uznemiravao". Ali, s obzirom da je slučaj završen, svi uključeni u proces vansudske nagodbe po zakonu ne smeju otkrivati bilo kakve informacije javnosti.

Otkako je u januaru objavljena Aflekova nominacija za Oskara, brojne kolege glumci izrazili su nezadovoljstvo tom odlukom.

Druga strana Oskara: Evo koliko vredi zlatna statua kad je kupe Džekson i Spilberg (foro/video)

Kejsi Aflek nije jedini čija je nominacija za Oskare ove godine uznemirila javnost. Akademija je bila na meti kritika i zbog nominacije Mela Gibsona koji je u prošlosti imao antisemitske i rasističke komentare. Da stvar bude zanimljivija, glumac i reditelj Nejt Parker trebao je biti nominovan za svoj rediteljski debi ove godine za film "Rođenje nacije"(Birth of A Nation), ali povučen je sa spiska nominovanih zbog optužbi za silovanje iz 1999. od kojih je oslobođen.

Komentari. (0)

Loading