Oliver Dragojević - prvi put za srpske medije nakon 30 godina: Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao

Autor:

25.05.2017 12:03

Foto:

Foto:



Jedan od najomiljenijih muzičara na Balkanu, Oliver Dragojević, ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Sada je u velikoj ispovesti za magazin "Nedeljnik" jedan od najpopularnijih pevača u regionu, u velikom intervjuu progovorio o sećanjima na nastupe u Beogradu, nostalgiji, Titovoj smrti, o Splitu, Hajduku... Otkrio je i zašto ne voli politiku.

- Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim - kaže Dragojević.

Dragojević je pričao i o tome kako je dobio ime. Navodno, po jednoj urbanoj legendi roditelji su ga nazvali Oliver po Oliveru Tvistu.

- Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata - ispričao je za "Nedeljnik".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading