Okej je reći: Princ Vilijam i Ledi Gaga udruženi u podizanju svesti o mentalnim problemima

Autor:

19.04.2017 10:58

Foto:

Foto:



Britanski princ Vilijam i američka pevačica Ledi Gaga razgovarali su o mentalnom zdravlju i pozvali ljude da otvorenije govore o svojim problemima.

Vojvoda od Kembridža pozvao je pop pevačicu da učestvuje u kampanji o mentalnom zdravlju "Okej je reći" (haštag #oktosay), nakon što je prošle godine u otvorenom pismu otkrila da je ima posttraumatski stresni poremećaj, navodi Bi-Bi-Si, a prenosi Beta.

Na Fejsbuk stranici britanske kraljevske porodice objavljen je video-poziv u kojem je Vilijam naveo da je „važno da se prekine strah i taj tabu“, a Ledi Gaga dodala da se ljudi koji imaju probleme sa mentalnim zdravljem „više ne kriju“.

Ledi Gaga je kazala da je promena njenog mentalnog zdravlja promenila njen život i da je „bila veoma nervozna“ kada je trebalo da govori o tome prvi put.

Vilijam je izjavio da je "veoma značajno govoriti o tome", dodajući da je mentalno zdravlje isto kao i fizičko zdravlje.

Vilijamov brat, princ Hari, prekinuo je tokom vikenda tradicionalno ćutanje kraljevske porodice o problemima posle smrti princeze Dajane i prvi put otvoreno govorio o psihičkim problemima posle nesreće u kojoj je poginula njegova majka.

Princ Hari: Dve godine sam proveo u totalnom haosu, bio sam na ivici nervnog sloma

Hari je u intervjuu za list "Dejli telegraf" rekao da mu je bila potrebna pomoć savetovališta i da je bio na ivici nervnog sloma tokom dve decenije posle smrti njegove majke, princeze od Velsa Dajane Spenser, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading