Oglasio se iz Los Anđelesa: Šerbedžija otkrio istinu o ponudi da igra Jašarija

Autor:

08.03.2018 14:00

Foto:

Foto:



Proslavljeni svetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je danas, kao običnu laž, medijske natpise da se nudio "nekom mladom albanskom filmskom režiseru" da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

- Povodom napisa u Telegrafu, a verovatno i u još nekim novinama, koje nisam čitao, jer sam u Los Anđelesu, gde snimam jednu TV seriju i nemam vremena da se bavim medijskim spletkama, da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž - poručio je Šerbedžija.

On je u pisanoj izjavi ocenio da je to pokušaj tog mladog režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući njegovo ime.

- Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da poveruje da bih ja takvu ponudu prihvatio - naglasio je Šerbedžija, kome je, ipak, drago "što je većina srpske štampe pravilno procenila tu priču".

- Tome mladom filmskom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmija, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih... I da ih sve nosim u srcu i svom pamćenju, ne samo kao veličanstvene umetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi - istakao je Šerbedžija.

- Ako želi da se bavi pravom umetnošću, taj mlađahni filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umetnik - naglasio je Šerbedžija.

Maja Gašić

Autor