Odlazak tvorca Spajdermena, Crnog pantera, Ajronmena: Legenda stripa Sten Li preminuo u 96. godini

Autor:

12.11.2018 23:00

Foto:

Foto:



Sten Li, tvorac Spajdermena, Iks-ljudi, Ajronmena, Tora, Crnog pantera i drugih kultnih stripskih priča i likova, preminuo je u 96. godini.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stan Lee (@therealstanlee) дана 28. Окт 2017. у 10:04 PDT

Legendarni pisac i urednik "Marvel komiksa", koga su sopstene često nesavršene kreacije učinile nekom vrstom superheroja za sve ljubitelje stripske umetnosti, preminuo je u ranim jutarnjim časovima u medicinskom centru "Čedar-Sinaj" u Los Anđelesu, preneo je Holivud reporter.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sicuens (@sicuens76) дана 12. Нов 2018. у 1:56 PST

Li je počeo sa stvaranjem izmišljenih likova 1939. godine i zajedno sa Džekom Kirbijem i Stivom Ditkoom u svojoj karijeri osmislio Crnog pantera, Spajdermena, Iks-ljude, Tora, Ajronmena, Fantastičnu četvorku, Derdevila, Entmena i brojne druge likove.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stan Lee (@therealstanlee) дана 14. Феб 2018. у 9:17 PST

Iako je u zajednici ljubitelja stripova oduvek bio veliko ime, široj javnosti postao je poznat kada je 2009. godine kompanija "Dizni" kupila "Marvel entertejnment" za četiri milijarde dolara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stan Lee (@therealstanlee) дана 25. Сеп 2018. у 3:16 PDT

Od tada, najspešniji superherojski filmovi u istoriji, predvođeni ovogodišnjim Osvetnici: Rat beskraja koji je zaradio više od dve milijarde dolara, bili su o likovima iz Marvelovog univerzuma, odnosno onima kojima je Li udahnuo život.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stan Lee (@therealstanlee) дана 1. Окт 2018. у 9:18 PDT

-Nekada sam mislio da moj rad nije mnogo važan. Drugi ljudi su gradili mostove i vršili medicinska istraživanja, a ja sam pisao priče o izmišljenim likovima koji su pravili izuzetne i lude podvige i nosili kostime. Ipak, vremenom sam shvatio da zabavu ne treba olako odbacivati - rekao je Li, u intervjuu za Čikago tribjun 2014. godine.