Odlazak tužnog heroja američkog noar filma: Preminuo glumac Hari Din Stenton

Autor:

16.09.2017 11:46

Foto:

Foto:



Američki glumac Hari Din Stenton, koji se proslavio ulogom u filmu Vima Vendersa "Pariz - Teksas", preminuo je u 92. godini od posledica starosti u bolnici u Los Anđelesu, prenosi britanski "The Guardian".

Објава коју дели Debi Mazar (@debimazar) дана 15. Сеп 2017. у 6:06 PDT

Stenton je slavu stekao tek 1984, u svojoj 58. godini, i to ulogom u filmu "Paris - Teksas". Kada mu je scenarista ovog ostvarenja, nedavno preminuli Sem Šepard ponudio glavnu ulogu, Stenton je izjavio da konačno igra rolu kakvu je oduvek želeo i da mu neće biti žao ako nikada bviše ne snimi nijedan film.

Zahvaljujući svojoj "mračnoj" pojavi često je igrao role napaćenih likova, odmetnika na margini društva. Njegov poslednji film "Lucky" o ateisti koji se suočava sa sopstvenom smrtnošću, trebalo bi da bude premijerno prikazan 29. septembra.

Објава коју дели Jon Maurer (@jonmaurerquai) дана 16. Сеп 2017. у 2:25 PDT


Stentonova karijera je trajala više od 60 godina i za to vreme je igrao u više od 200 filmova, među kojima su najpoznatiji "Pariz, Teksas", "Divlji u srcu", "Osmi putnik", "Kelijevi heroji", "Kum 2", "Zelena milja", "Poslednje Hristovo iskušenje", "The Straight Story", "Paranoja u Las Vegasu", "Bekstvo iz Njujorka", "Tvin Piks: Vatro, hodaj sa mnom" i mnogi drugi.

Објава коју дели Marco Sorrentino (@markso85) дана 16. Сеп 2017. у 1:58 PDT


Režiser Dejvid Linč, koji je često sarađivao sa Stentonom, izjavio je da su preminulog glumca svi voleli i da je on bio izuzetan čovek i više nego izuzetni glumac.

Објава коју дели ??? (@slutforsabbath) дана 16. Сеп 2017. у 1:57 PDT


- Stenton je dugo stanovao u mračnim uglovima američkog noara, sa svojim mršavim licem i gladnim očima, u kojima je stvarao tužnu poeziju - rekao je Rodžer Ebert.

Maja Gašić

Autor