Od žrtve do glavnog osumnjičenog: Razotkrivena velika prevara Džasija Smoleta

Autor:

22.02.2019 10:43

Foto:

Foto:



Američki glumac Džasi Smolet, zvezda serije „Empajer“, uhapšen je pošto je policija utvrdila da je izrežirao rasistički napad na sebe, tokom kojeg je navodno umalo linčovan stavljanjem omče oko vrata i obešen.

Zvezda serije “Imperija” završila u bolnici: Džasija Smoleta brutalno pretukli na ulici

Smolet, inače Afroamerikanac, pre nekoliko nedelja je policiji u Čikagu prijavio da su ga na ulici pretukla dvojica muškaraca i da je taj napad bio na rasnoj osnovi, da bi se potom utvrdilo da je Smolet unajmio navodne napadače i izrežirao incident kako bi povećao svoj glumački honorar.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shushu (@theshushublog) on Feb 22, 2019 at 1:39am PST

Pozivajući se na osobu upoznatu sa situacijom, AP prenosi da je Smolet zarađivao više od 100.000 dolara po epizodi u Foksovoj seriji „Empajer“.

„Glas Amerike“ prenosi da je navodna žrtva postala osumnjičeni. Smolet je uhapšen u Čikagu i optužen da je policiji prijavio lažni napad.

- Smolet je prvo pokušao da privuče pažnju slanjem lažnog pisma, baziranog na rasnim, homofobnim i političkim uvredama. Kada mu to nije uspelo, platio je 3.500 dolara za lažiranje napada - rekao je zvaničnik čikaške policije Edi Džonson.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BENEDICT BUTTER (@kokoabutter) on Feb 22, 2019 at 1:20am PST

Navodi se da je Smolet nedeljama tvrdio da su ga, na sred ulice, prebila dvojica muškaraca koja su ga istovremeno vređala na rasnoj osnovi i navodno mu stavila omču oko vrata.

- Vidim maskiranog napadača koji uzvikuje Trampov izborni slogan, vređa me na rasnoj osnovi i udara u lice - izjavio je Smolet u intervjuu za TV mrežu ABC.

Navodi se da je policija u početku istraživala napad na Smoleta kao zločin iz mržnje i kao osumnjičene identifikovala dvojicu muškaraca. Na snimku nadzorne kamere videlo se kako kupuju fantomke i crvene kačkete.

Policija je saopštila da su muškarci, inače braća, pred porotom izjavila da im je Smolet platio da učestvuju u lažnom napadu na njega.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jussiesmollett on Nov 7, 2018 at 4:46pm PST

- Znamo da su razgovarali jedan sat pre napada i da su bili u kontaktu kada su navodni napadači napustilli zemlju - rekao je Džonson.

Smoletovi advokati saopštili su da glumac, kao i svi ostali građani, ima pravo na pretpostavku nevinosti.

Maja Gašić

Autor