Od portira i čistača do milionera: Holivudska životna priča Toma Kruza

Autor:

04.07.2018 10:28

Foto:

Foto:



Holivudski glumac Tom Kruz, pre nego što je postao slavan, radio je kao čistač i portir, a danas se njegovo bogatstvo procenjuje na više od 350 miliona dolara

Pre njega ovo niko nije uradio: (Ne)moguća misija Toma Kruza (foto/video)

Tomas Kruz Mapoter IV pravo je ime Tomu Kruzu kojeg danas ne bismo gledali u legendarnim filmovima da je otišao za svojim pozivom u sveštenike. Kao veoma religiozan, Kruz se rano pridružio Franjevcima i hteo je da postane sveštenik, sve dok u školi nije probao da glumi.

Nalazi se među top 100 filmskih zvezda svih vremena, a juče je proslavio 56. rođendan.

“Kraljica Kvinsa” tvrdi: Za Sajentologe Tom Kruz je Bog

Kao mali igrao je hokej na travi, ali je prestao nakon što se povredio i oštetio prednji zub.

- Sa 18 godina sam napustio školu i otišao u Njujork da postanem glumac, nisam ni sanjao da ću ovoliko da postignem - rekao je Tom, koji je rodom iz Kentakija, a ima nemačko, irsko i englesko poreklo, navodi 24.sata.

Nikol Kidman i Tom Kruz

Zašto Tom Kruz ne viđa svoju ćerku Suri?

- Ispod prosečne visine sam i nisam preterano zgodan, barem tada nisam bio, a već sam za pet godina snimio neke od svojih najvećih filmova - priznao je glumac visok 170 centimetara koji je devedesetih bio među najplaćenijim glumcima na svetu.

Tom Kruz i Nikol Kidman: Sve o fatalnom susretu i pravom razlogu razvoda

Prvu malu ulogu imao je 1981. u filmu "Endless Love", a onda su se nizali "Top Gun", "The Color of Money", "Rain Man" i "Born on the Fourth of July". Na filmovima poput "Intervju s vampirom", "Nemoguća misija" i "Jerry Maguire" zaradio je 15 miliona dolara po filmu.

Porodična tragedija Toma Kruza: Odlazak žene koja mu je bila najveća podrška

Nakon nekoliko godina u Holivudu, opet se okrenuo veri, sajentologiji, zbog koje su mu, kako se ranije pisalo, propali svi brakovi. U prvom braku bio je sa Mimi Rodžers, pa Nikol Kidman i Kejti Holms.