Novi Sad u znaku pisaca i izdavača: Regionalna književna konferencija “Book Talk” 2018.

Autor:

25.09.2018 15:54

Foto:

Foto:



Regionalna književna konferencija “Book Talk” – 28. septembra će po četvrti put u Novom Sadu okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Tema ovogodišnje konferencije su “Godine raspleta” – jubileji globalnih, regionalnih i nacionalnih događaja koji su značajno uticali na naše živote – samim tim i na književnu scenu i izdavštvo

Učesnici “Book Talk 2018” biće: Branko Rosić, Denis Kuljiš, Dragoslav Dedović, Svetislav Basara, Zoran Kolundžija, Teofil Pančić, Srđan Tešin, Mirjana Đurđević, Vladimir Gvozden, Tomislav Marčinko, dr Miroslav Ilić, Nihad Hasnović, Mišo Nejasmić, Dejan Papić, Sava Damjanov, Jasna Jovanov, Ljiljana Habjanović Đurović, Aleksandar Đuričić, Eržika Pap Reljin, Goran Samardžić, Jovana Gligorijević, Aleksandar Gatalica, Dragoljub Igrošanac, Isidora Bjelica...

Branko Rosić

Konferencija koja u Novom Sadu od 2015. godine okuplja okuplja najuglednije pisce, kritičare, izdavače, poznate ličnosti i umetnike iz celog regiona, specifična je i po mestu održavanja odnosno po prelepim ambijentima Galerije Matice srpske i Spomen- zbirke Pavla Beljanskog. Od ove godine konferencija će se održavati i na trećoj lokaciji odnosno u Galeriji likovne umetnosti – poklon zbirka Rajka Mamuzića.

U sklopu programa konferencije “Book Talk 2018” planiran je i tradicionalni propratni program kao što je “Nedelja knjige” u autobusima GSP-a, književni matinei u novosadskim gimnazijama i šetnje čitaoca sa omiljenim piscem kroz Novi Sad (“Walk & Talk”).

Isidora Bjelica

Ove godine će biti organizovan i izbor – “Novi Sad čita jednu knjigu” u kojem će javne ličnosti i čitaoci portala www.nshronika.rs glasati za najbolje prozno književno delo čija se radnja dešava u Novom Sadu.

Sve detalje vezane za program konferencije ove i proteklih godina možete pogledati ovde:

http://www.color.rs/booktalk2018