Novi detalji o pogibiji princeze Dajane: Od Vilijama i Harija su krili da im je majka nastradala

Autor:

31.05.2017 10:01

Foto:

Foto:



U novom dokumentarcu o britanskoj princezi Dajani otkrivene su do sada javnosti nepoznati detalji, šta se događalo tokom te nedelje u kojoj je pripremana njena sahrana.


U dokumentarcu je otkriveno kako su na početku od Vilijama i Harija, koji su tada imali 15 i 12 godina krili kako im je majka poginula, budući da je kraljica zabranila u palati sve televizijske i radijske prijemnike kako se dečaci ne bi prepali i doživeli traumu.

Emotivna ispovest princa Vilijama: Voleo bih da je moja majka upoznala Kejt i da je mogla videti našu decu kako odrastaju

U dokumentarcu je navedeno kako su batler princeze Dajane Pol Barel, kao i vozač Kolin Tebut bili prvi koji su videli njeno telo.

Vozač je ispričao kako je to sve tada izgledalo:


- Princeza je ležala mrtva na krevetu, dok su iz susednih zgrada novinari pokušavali da fotografišu sobu u kojoj je ona bila. Odmah sam uzeo nekoliko pokrivača i prekrio prozore kako se ništa ne bi videlo. Uključio sam nekoliko ventilatora, jer je bilo prevruće u sobi, a u tom trenutku se pomerila njena kosa. Posmislio sam da je živa - ispričao je on.

U dokumentarcu je naglašeno kako je Dajanin brat Čarls Spencer insistirao da on bude jedini koji će hodati iza njenog sanduka, dok su drugi smatrali da tu treba da budu i njeni sinovi.

Princeza Dajana i Džordž Majkl: Veliko prijateljstvo dve nežne duše


Na kraju je tu agoniju prekinuo princ Filip i rekao da će i dečaci ići za majčinog kovčega, zajedno sa ocem, stricem i dedom.
Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading