Nik Kejv o smrti sina: Iz tog apsolutnog emotivnog haosa teško se izlazi

Autor:

30.05.2017 12:07

Foto:

Foto:



Muzičar Nik Kejv rekao je da je period posle pogibije njegovog sina Artura bio “apsoultni emotivni haos”, prenosi magazin NME.

Nik Kejv i njegov bend The Bad Seeds započeli su prvu turneju posle tri godine, u okviru koje će 28. oktobra posetiti Beograd, što su istovremeno i njihovi prvi koncerti posle tragične pogibije Kejvovog petnaestogodišnjeg sina Artura u julu 2015.

Watch 'Stagger Lee' live exclusive Austin City Limits @acltv video outttake on @Stereogum http://bit.ly/1E5CapG #acltv40

Објава коју дели Nick Cave (@nickcaveofficial) дана 30. Окт 2014. у 10:02 PDT

Kejv je u intervjuu za Noisey, čije delove prenosi NME, rekao da je što više vremena prolazi od Arturove smrti, lakše, ali ne i uvek moguće, “podeliti vreme”.

- Postoji ono što zovem vreme za sećanje i postoji vreme za rad, i uspevam koliko toliko da nekako to razdvojim. Tokom vremena za sećanje, nisam u stanju da radim. Ali uspevam da nekako iskoračim iz toga, obavljam svoje poslove... i postajem sve bolji u tome, ali, znate, ne uvek sa uspehom - objašnjava legendarni muzičar.

On kaže i da je neposredno posle smrti sina bio u apsolutnom emotivnom haosu 24 sata, sedam dana u nedelji.

- Nisam imao kontrolu nad bilo čim, i bil mi je potrebno vreme - zvuči čudno to reći - ali da organizujem svoje emocije. Drugačije ne možeš živeti, zaista - navodi Kejv.

Osvrnuo se i na rad na svom poslednjem albumu “Skeleton Tree”, budući da su se poslednja snimanja obavila nakon tragedije koja ga je zadesila.

One More Time With Feeling will return to cinemas on 1 Dec. Tickets & more info at nickcave.com on 6 Oct.

Објава коју дели Nick Cave (@nickcaveofficial) дана 29. Сеп 2016. у 6:07 PDT

-Niko nije mogao da funkcioniše u studiju. Imali smo te ekstremno sirove pesme koje su odjekivale osećanjima u vezi sa onim što se dogodilo i postale su ogledalo tog užasnog događaja - objašnjava Nik Kejv.

Kejv sa suprugom Suzi i sinovima Erlom i Arturom 2007. godine u Londonu

Petnaestogodišnji sin rok legende Nika Kejva, Artur Kejv, podlegao je povredama nakon pada sa litice visoke 18 metara nedaleko od porodičnog doma u Brajtonu u Engleskoj u julu 2015. godine. Iz razloga nepoznatih policiji, ali i njegovim najbližim prijateljima i porodici, nesrećni dečak uputio se na kobno mesto, na kojem ga je radoznalost, ali i neopreznost, koštala života. Tinejdžer je pronađen u podnožju litice sa teškim povredama i prolaznici su pokušali da mu ukažu prvu pomoć, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu, ali, nažalost, bilo je prekasno.

Komentari. (0)

Loading