Nije izdržao borbu s kancerom: Preminuo otac Meta Dejmona

Autor:

24.12.2017 17:49

Foto:

Foto:



Kent Dejmon, otac holivudskog glumca Meta Dejmona, preminuo je u 75. godini, piše časopis People.

Predstavnici slavnog glumca potvrdili su da je njegov otac preminuo 14. decembra nakon višegodišnje borbe s rakom, što su svetski mediji tek sada otkrili. Dejmonu se bolest početkom ovog meseca naglo pogoršala, a glumac je tada uputio molbu svim fanovima da se mole za njegovog oca:

Објава коју дели Dmario's Blog (@dmariosblog) дана 24. Дец 2017. у 3:57 PST

-Situacija se sporo razvija, tata je bolestan, pa je to nešto kroz šta prolazimo sada. Prihvatamo sve molitve - napisao je Met na društvenim mrežama.

Glumac je zbog teškog zdravstvenog stanja svoga oca otkazao mnoge planirane medijske nastupe, između ostalih dodeli BAFTA nagrada u oktobru mesecu.

Glumac i njegov otac su 2011. godine odali počast bolnici Masačusets General gde je Kent bio na lečenju.

-Tokom poslednjih godina naša porodica je izgubila nekoliko bliskih prijatelja zbog opake bolesti, međutim nikada nisam mislio da bi se to moglo dogoditi mom ocu, maratoncu - rekao je Met tada.

Međutim, nesreća kroz koju je prolazio holivudski glumac bila je u poslednje vreme u senci njegovih izjava zbog kojih je punio stupce svetske štampe. Naime, Dejmonove, loše interpretirani stavovi na temu zlostavljanja žena bili su pored skandala sa Harvijem Vajstajnom i Kevinom Spejsijemu, u žiži svetskih medija ove godine.

Објава коју дели Hijo Aja bholi (@habamoment) дана 24. Дец 2017. у 3:35 PST

Laskava titula za suprugu Meta Dejmona: Najlepši dekolte Venecijanskog festivala (foto)

Damon je tako nedavno u intervjuu za ABC News rekao da seksualno zlostavljanje za koje su optuženi moćni muškarci uključuje "spektar ponašanja". Glumac je rekao da postoji razlika između "tapšanja po zadnjici i silovanja ili zlostavljanja deteta te da oba ponašanja treba da budu osuđena i eliminisana, ali da ne smeju biti izjednačena".

-Naše se društvo nalazi na prekretnici i predivno je to što su se sve ove žene osetile dovoljno snažne da ispričaju svoje priče. Međutim, živimo u kulturi nepravde i vređanja. To ćemo morati ispraviti, ali ćemo morati i reći da niko od nas nije ovde došao savršen - rekao je Dejmon što je izazvalo brojne negativne komentare.

Glas protiv Dejmona podigla je glumica i njegove bivše devojke Mini Drajver.

Vitni Hjuston se nije spasila: Poznati koji su lek od bolesti zavisnosti potražili u čuvenoj “oazi slavnih i osramoćenih”

- Iskreno smatram da muškarci ne bi trebalo da ženama govore o zlostavljanju dok svi ne budemo na istoj talasnoj dužini. Muškarac to ne može da radi. Niko to ne može. Zlostavljanje je toliko individualno i lično. Uvredljivo je kada moćan muškarac počne da diktira uslove, želeo on to ili ne - rekla je tada glumica.