Neta Barzilaj: Ko je neobična pobednica Evrovizije i šta zapravo znači njena pesma

Autor:

13.05.2018 11:56

Foto:

Foto:



Neta Barzilaj sa pesmom "Toy" donela je Izraelu pobedu na sinoć održanoj 63. Evroviziji u Lisabonu.

Izrael pobednik 63. Evrovizije: Šta Sanja Ilić kaže o plasmanu Srbije, ali i incidentu koji se dogodio na sceni (video)

Pesma "Toy" od početka je bila favorit, osvojila je 529 bodova i osigurala je Izraelu četvrtu pobedu na Evroviziji.

Neta je rođena 1993. godine u Hod Hašaronu, a kao devojčica sa porodicom je nekoliko godina živela i u Nigeriji. Pevačica je, piše The Sun, radila raznorazne poslove dok je pokušavala da se probije na muzičku scenu, između ostalog radila je u vrtiću, ali i kao konobarica.

Објава коју дели netta barzilai (@nettabarzi) дана 8. Мај 2018. у 12:10 PDT

Poslednjih pet godina Izrael na Evroviziju šalje pobednika svog takmičenja "The Next Star", a ove godine Neti je skoro izmakla mogućnost da predstavlja svoju zemlju u Portugaliji. Naime, pevačica je zamalo ispala iz prvog kruga takmičenja, ali zahvaljujući odluci žirija, spasena je od ispadanja.

Pesma "Toy" postala je izuzetno popularna i pre samog takmičenja u Lisabonu i u kratkom roku imala je 12 miliona pregleda na YouTube, a do danas ta brojka je porasla na 28 miliona.

Објава коју дели netta barzilai (@nettabarzi) дана 8. Апр 2018. у 10:51 PDT

Specifičnu Netu i njeno glasanje u ovoj pesmi mnogi su usporedili sa kokodakanjem, a izraelska pevačica je i poznata po inovativnim obradama pesama.

Објава коју дели netta barzilai (@nettabarzi) дана 28. Окт 2017. у 11:14 PDT

- Ova pesma ima snažnu poruku, reč je o ženskoj snazi i pravdi u društvu, a sve to muzički je spojeno u srećnu i pozitivnu vibraciju - rekla je Neta i naglasila kako se deo stihova odnosi i na #MeToo pokret.