Najzanimljivija čestitka za šampiona: Rodžer Federer danas slavi 36. rođendan! (foto)

Autor:

08.08.2017 11:31

Foto:

Foto:



Po mnogima najbolji teniser svih vremena, Rodžer Federer danas slavi 36. rođendan! Sportista kome su mnogi stručnjaci prošle godine prognozirali kraj karijere zbog povrede kolena, dominirao je ove godine osvojivši dva grend slema - Australijan Open i  Vimbldon, kao i masterse Indijan Vels i Majami Open i time sve uverio da još nije vreme za penziju.

Opušteno na plaži: Mirka i Rodžer Federer u izdanju koje retko imamo prilike da vidimo (foto)

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on Jul 16, 2017 at 9:01am PDT

U svojoj impozantnoj karijeri Švajcarac je postavio dosta rekorda, prvi je teniser od vremena Matsa Vilandera koji je osvojio tri od četiri grend slem turnira u istoj godini. Samo ove sezone je osvojio svoj 18. i 19. grend slem turnir u karijeri, a rođendanska želja mu je sigurno da brojku zakoruži sa 20, što će mu se i vrlo verovatno ispuniti na US Openu!

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on Mar 19, 2017 at 8:11pm PDT


Na US Openu Federer je glavni favorit za pobedu, s obzirom na zdravstvene probleme Đokovića, Mareja i Vavrinke, kao i činjenicu da je Nadala na tvrdoj podlozi redovno pobeđivao u poslednje vreme. Čini se da je ispunjenje rođendanske želje za ovog šampiona prilično izvesno...


Već osam godina je u braku sa Mirkom (devojačko Vavrinec), a ovaj par koji ima ima četvoro dece, važi za jedan od najstabilnijih.


Hiljade fanova ovog sportiste, koji nije baš među omiljenim kod naše publike zbog nekih davnih negativnih komentara na račun našeg teniskog asa Novaka Đokovića, čestitali su mu rođendan putem društvenih mreža. Ipak, najzanimljiviju čestitku predstavlja rođendanska fotografija osmogodišnjeg Rodžera...

A post shared by 24-tennis™ (@24.tennis) on Aug 8, 2017 at 1:37am PDT

Maja Gašić

Autor