Najpoznatija bakica detektivka u "Igri prestola"

Autor:

14.09.2016 10:12

Foto:

Foto:



Sudeći po kastingu, čini se da će sedma sezona serije "Igra prestola" biti najzanimljivija do sada.

Prema pisanju stranih medija, čuvena britanska filmska i pozorišna glumica Anđela Lensberi trebalo bi da se pojavi u ovoj hit seriji. Vest je posredno potvrdila i sama glumica koja je na svom Tviter profilu pre par dana postavila kratak status koji sve govori - "Game of Thrones".

Šuška se da bi glumica trebalo da provede četiri dana na setu ove serije, a pojaviće se u dve epizode.

Lensberi, koja je našoj publici najviše poznata po ulozi spisateljice krimi romana Džesike Flečer u seriji "Pisac i detektiv" ("Murder She Wrote"), u oktobru puni 91 godinu, ali i dalje aktivno radi. U svojoj bogatoj karijeri odigrala je značajne role, a često smo je viđali i u ekranizacijama romana Agate Kristi, gde je igrala takođe bakicu detektivku - Mis Marpl. Mnogi ne znaju i da je ona pozajmila glas Gospođi Pots, mami čajniku u animiranom hitu "Lepotica i zver".

Inače, serija "Pisac i detektiv" je smeštena u izmišljeni gradić Kabot Kov koji, sudeći po broju ubistava koje je Džesika Flečer rešila, u stvarnosti bi bio mesto sa najvećom stopom zločina. Zato fanovi "Igre prestola" veruju da gospođa Lensberi neće imati problema da se snađe i u izmišljenom i krvoločnom Vesterosu.

Još jedna vest će obradovati fanove ove kultne serije, a to je da će se pored gospođe Lensberi u seriji pojaviti i britanski glumac Džim Broadbent. Glumac koji je 2002. dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Ajris", naša publika pamti i  po roli oca Bridžit Džons, kao i profesora Slaghorna iz serijala o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru.

Premijera sedme sezone serije "Igra prestola" zakazana je za leto 2017.

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading