Najdirljiviji momenat u emisiji "Parts Unknown": Iskrene reči Entonija Burdena rastužile javnost

Autor:

24.09.2018 18:32

Foto:

Foto:



Poslednja sezona putopisno-kulinarske emisije “Parts Unknown“ za koju je Entoni Burden posthumno nagrađen Emijem, premijerno je prikazana u nedelju. Iskrena ispovest popularnog američkog kuvara i pisca rasplakala je njegove brojne fanove.

Posthumna priznanja slavnom kuvaru: Šest Emi nagrada za Entoni Burdena

Burden koji je izvršio samoubistvo početkom juna, boravio je u Keniji gde je u razgovoru sa V. Kamau Belom prvi put otkrio koliko je zapravo imao sreće u životu.

- Često imam potrebu da se prokleto uštinem, jer nikad nisam verovao da ću imati priliku da uradim ili vidim neke stvari i mesta - ispričao je Burden prisećajući se svojih skromnih početaka i koliko daleko je od tada dogurao.

 

Entoni Burden: Antiheroj na putovanju bez rezervacije

- Bilo mi je 44. godine kada sam radio za fritezom pržeći pomrit. Bio sam uveren da nikad neću imati priliku da odem u Rim, a kamo li sve ovo - rekao je kuvar.

Ono što je gledaoce, pak, najviše rastužilo, bilo je kad je Entoni pričao ne samo o svemu što je do tada postigao, već i o planovima za budućnost.

Nagađalo se o njegovom bogatstvu: Šta otkriva testament Entonija Burdena

 

- Ko je zaslužio da se njegove priče čuju? To pitanje sam sebi često postavljao. U ovom slučaju, odgovor je da sam to ja. Makar, ovog puta. Dajem sve od sebe. Gledam. Slušam. Ali na kraju - znam - ovo je moja priča. Nije Kamauova. Nije priča Kenije, niti Kenijaca. Te priče tek treba da se čuju - rekao je Burden.

Nakon emitovanja ove epizode, na društvenim mrežama su njegovi prijatelji i fanovi, duboko dirnuti iskrenošću slavnog kuvara, simbolično "delili" maramice za plakanje.

 

Još jedno samoubistvo: Slavni kuvar Entoni Burden pronađen mrtav

- "Dajem sve od sebe. Gledam. Slušam. Ali na kraju - znam - ovo je moja priča". Burden, prokleto si mi slomio srce - samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

 

Maja Gašić

Autor