Nagađalo se o njegovom bogatstvu: Šta otkriva testament Entonija Burdena

Autor:

06.07.2018 11:48

Foto:

Foto:



Pre mesec dana svet je munjevitom brzinom obišla vest da je poznati američki kuvar, pisac i televizijsko lice Entoni Burden izvršio samoubistvo.

Entoni Burden: Antiheroj na putovanju bez rezervacije

Francuski tužioci otkrili su da se slavni 62- godišnji kuvar obesio pojasom kućnog ogrtača u sobi hotela Kajsersberg u Francuskoj, što je ostavilo u šoku i neverici njegove prijatelje i fanove.

Hrana, putovanja i malo mudrosti: Pravila Entoni Burdena za život bez ograničenja

Sada je na red došlo i čitanje njegovog testamenta, a iako se nagađalo kako se njegovo bogatstvo penje na neverovatnih 16 miliona dolara, činjenica je da je ta cifra mnogo manja.

Prema službenim papirima, bogatstvo preminulog Burdena iznosi 1,21 milion dolara, od čega je 425.000 u gotovini, 35 hiljada na brokerskom računu, 250 hiljada u 'privatnom vlasništvu' i pola miliona dolara autorskih prava i sličnog.

Novi detalji istrage smrti Entonija Burdena: Sumnjalo se da je kuvar bio pod uticajem droge

Sa bivšom suprugom i ćerkom

Sve to će naslediti njegovo jedino dete - 11-godišnja ćerka Arijana, koju je dobio u braku s Otavijom Busijom. Budući da je devojčica maloletna, sud će odrediti osobu koja će se brinuti o njenom nasledstvu sve do punoletstva. Sve nekretnine dobiće upravo Otavija Busija. Iako je par 2016. krenuo svato svojim putem, razvod nikada nije okončan, i zato će Otavija to naslediti.

Oglasila se Burdenova partnerka Azija Arđento: Moja tuga ne može se opisati rečima

Burden je pronađen mrtav 8. juna u hotelskoj sobi u Francuskoj dok je snimao nove epizode serije 'Parts Unknown' s bliskim prijateljem, francuskim kuvarom Erikom Riperom.

Daleko od očiju javnosti: Entoni Burden kremiran u Francuskoj

U javnost je odmah procurilo da je reč o samoubistvu, a posle 14 dana autopsija je otkrila da slavni kuvar u telu nije imao nikakve tragove narkotika u vreme smrti. Deset dana kasnije kremiran je daleko od očiju javnosti.