Na zabavi uoči dodele Zlatnih globusa

Autor:

08.01.2017 20:35

Foto:

Foto:



U Los Anđelesu će večeras biti održana 74. dodela Zlatnih globusa, prestižnih filmskih nagrada koje dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara. Evo kako je bilo na zabavi koja je prethodila ovom prestižnom događaju

Ema Stoun i Rajan Gosling

A photo posted by ELLE España (@elle_spain) on Jan 8, 2017 at 4:42am PST

Glavni glumci ostvarenja mladog reditelja Demijana Šazela, Ema Stoun i Rajan Goslin, nominovani su za najbolju žensku i mušku ulugu. Na drugom mestu nalazi se drama Moonlight sa šest nominacija, prenose agencije.

Mišel Vilijams

Među ostvarenjima kandidovanim za najbolji mjuzikl ili komediju su 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins, Sing Street i La La Land. Za najbolju dramu kandidovani su Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion, Manchester by the Sea i Moonlight.

Džastin Timbrlejk

A photo posted by @justintimberlake_no1fans on Jan 8, 2017 at 8:58am PST

Na listi nominovanih glumaca za najbolju mušku ulogu u oblasti drame su Kejsi Aflek za ulogu u filmu Manchester by the Sea, Džoel Edžerton za ulogu u filmu Loving, Endru Garfild za Hacksaw Ridge i Denzel Vašington za Fences.

Kristina Riči

A photo posted by Who Wore What (@whoworewhat) on Jan 8, 2017 at 7:06am PST

Za najbolju žensku dramsku ulogu nominovane su Ejmi Adams za Arrival, Džesika Čejsten za Miss Sloane, Izabel Iper za Elle, Rut Nega za Loving i Natali Portman za ulogu u filmu o bivšoj prvoj dami SAD Džeki.

Tom Hidlston

Na listi kandidata za najboljeg reditelja nalaze se Demijan Šazel, Tom Ford, Mel Gibson, Beri Dženkins, Kenet Lonergan.

Sofi Tarner

Nominovani za najbolji animirani film su Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini, Sing, Zootopia, dok su kandidati za najbolje ostvarenje na stranom jeziku su Divines, Elle, Neruda, The Salesman, Toni Erdmann.

Kristijan Slejter

Kandidati za najbolu televizijsku seriju u oblasti drame su Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us, Westworld.

Glumica Meril Strip primiće ovogodišnju nagradu „Sesil B. Demil“ za životni doprinos filmu. Nagrada „Sesil B. Demil“ dodeljuje se za izuzetan doprinos filmskoj industriji, a uručuje se na svečanosti dodele Zlatnog globusa.

Zlatni globus, američka nagrada koja se dodeljuje u oblasti filma i televizije i koju od 1944. godine dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA), pokazatelj je koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom.

Komentari. (0)

Loading