Model Evrosonga: Sanja Ilić o pobednici 63. Evrovizije

Autor:

14.05.2018 19:58

Foto:

Foto:



U Lisabonu je proteklog vikenda održana 63. Evrovizija, a iako smo završili na 19. mestu, srpski predstavnici Sanja Ilić i Balkanika koji su izveli pesmu "Nova deca", nisu razočarani plasmanom.

Izrael pobednik 63. Evrovizije: Šta Sanja Ilić kaže o plasmanu Srbije, ali i incidentu koji se dogodio na sceni (video)

- Dobili smo toliko pohvala za nastup, tako da mogu da budem srećan i ponosan - rekao je Sanja Ilić posle povratka iz Lisabona.

Neta Barzilaj: Ko je neobična pobednica Evrovizije i šta zapravo znači njena pesma

Pobednica 63. Evrovizije je neobična izraelska pevačica Neta Barzilaj sa pesmom “Toy” čije je izvođenje kod mnogih izazvalo negativne komentare, pa su njenu numeru uporedili i sa kokodakanjem, a ni vođa našeg evrovizijskog tima nema reči hvale za ovu pevačicu...

-Videli ste šta se dešava, videli ste koji model pesama i pevača pobeđuje. Model "Evrosonga“ je takav da ako želite da budete zapaženi, morate da budete malo ili mnogo nastrani. Pevanje izraelske predstavnice ne bih baš nazvao kokodakanjem kao većina, ali šta znam. Pristali smo da uđemo u klinč sa svim tim, niko nas nije terao da učestvujemo. Smatrali smo da je važno učestvovati, da otpevamo na srpskom, predstavimo balkansku melodiju na najbolji mogući način i zaista smo dali sve od sebe -iskren je Sanja, koji ne krije da su veliki problem ovogodišnjeg takmičenja bila ogromna finansijska sredstva.

-Smatrao sam da ćemo možda moći da imamo veći budžet, da ćemo nastup učiniti spektakularnijim što se tiče scenografije, rasvete, tehnike. Nažalost, to nije bilo moguće. "Evrosong“ je takvo takmičenje da se apsolutno sve naplaćuje, pa su za bubnjeve koje smo tražili da nam urade tražili neverovatnih 19.000 evra. Udahnete, oni vam to naplate, izađete na scenu, to se plaća - rekao je frontmen grupe "Balkanika“ za srpske medije nakon povratka u Beograd.

Završio u policiji: Ovo je mladić koji je izazvao incident na Evroviziji (foto)

Glavna tema svakako je bila to da nam Rusija na evrovizijskom takmičenju nije dala nijedan bod. Sanja tvrdi da se tako nešto moglo i očekivati.

- Nisam razočaran u Ruse, niti sam išta očekivao od njih. Rusija nikada ne daje bodove. Jedva smo čekali da Austrija dobije poene kako bismo iza njih mogli da razvijemo srpsku zastavu, pa smo se, eto, na taj način šalili. Dobili smo toliko pohvala za nastup, tako da mogu da budem srećan i ponosan. Stalno sam govorio da smo mi u stvari David koji se sve vreme bori sa Golijatom - rekao je Sanja Ilić.