Mlada nada muzike Luke Black: Drago mi je da uživaju u onome što radim

Autor:

13.06.2015 21:41

Foto:

Foto:



Mladi srpski izvođač Luke Black pojavio se na muzičkoj sceni pre nekoliko meseci, a svojim prvim singlom oduševio je mnoge. Ekskluzivac “Universal Music Serbia” ovih dana završava snimanje novog spota a samo za Gloria.rs prenosi utiske iz Zagreba.

Foto: Universal Music Serbia

Publika u regionu oduševljeno je reagovala na tvoj prvi singl "D-Generation", da li ti je to stvorilo pritisak ili ti dalo vetar u leđa?

Ne mogu da opišem oduševljenje i emocije koje imam kada neko uziva u tome što radim. Mislim da svaki pozitivni komentar može samo biti dalja inspiracija i nikako ne može izazvati negativne emocije. Pritisak koji ponekad postoji je samoizazvan, i potreban, jer ne treba zapostaviti kreativni proces.

Kako protiče snimanje spota u Zagrebu za novi singl "Holding On To Love"?

Snimanje je proteklo divno, baš sam uživao u tome. Naravno, naporno je bilo jer smo snimali gotovo 20 sati uzastopno, a naročito je bilo zahtevno zato što je spot mnogo kompleksniji od onog koji sam prethodno radio samostalno. Svi su bili inspirisani i iako smo imali sve smišljeno, ponekad su se dešavale male izmene do kojih smo dolazili u zavisnosti od atmosfere i okolnosti. Zanimljivo mi je bilo da gledam proces stvaranja iz drugog umetnickog medija. Takođe, meni kao kontrol friku je jako čudno da sam u spotu samo akter, a ne reditelj, scenarista i producent u isto vreme.

Foto: Universal Music Serbia

Kakva je ekipa sa kojom sarađuješ?

Iskreno, bolju ekipu nisam mogao ni da zamislim! Tim iz Centralne Jedinice je imao backup plan backup plana i superprofesionalni su. Mnogo mi se svidja sto svi jako motivisani da rade na tome i što su non stop na vrhovima prstiju i podjednako kao i ja, uzbudjeni što radimo ovaj projekat zajedno. Najbolje od svega je što je ekipa bila jako pozitivna i stalno nasmejana, što je umanjivalo iscrpljenost tokom snimanja. Juče nakon celog dana snimanja smo se razišli i opet slučajno sreli svi zajedno u Kinu Europa par sati kasnije i ostali "na cugi" satima. Super je kada odmah klikneš sa ljudima sa kojima radiš prvi put!

Kadar sa snimanja (Foto: Universal Music Serbia)

Možeš li nam otkriti kako će video ostvarenje na kraju izgledati, koji je koncept?

Režiser Filip Mojzeš je savršeno doživeo pesmu onako kako sam je ja i napisao, i to bez mojih sugestija. Odmah sam znao da će to biti odlična kombinacija. Spot je emotivna ekstenzija pesme 'Holding On To Love' i predstavlja odricanje od sebe iz određenog perioda u kom smo imali to što smo izgubili. Po meni spot idealno filmski prikazuje moju izgubljenost, nagle emocije i oslobađanje negativnosti. Unutrašnje borbe sa demonima.

Da li je album u pripremi?

Već radim na svom prvom EP izdanju koji će izaći na jesen. Sad kako smo završili sa snimanjem spota sve mi se čini da ću se zaključati u studiju ovog leta i neću izlaziti dok sve ne bude u svom savršenom obliku. Posebno jedva čekam eksperimentisanje sa malo bržim i eksperimentalnijim zvukom. U oktobru sam u Beču na Waves Vienna festivalu, a posle toga, ko zna, možda se to pretvori i u turneju.

Luke Black na setu sa ekipom (Foto: Universal Music Serbia)

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading