Mesec dana od tragične smrti 25-godišnje manekenke: Potresno pismo majke Marije Ćurčić

Autor:

14.12.2018 14:00

Foto:

Foto:



Manekenka, voditeljka i jedno od zaštitnih lica beogradske klabing scene Marija Ćurčić, početkom novembra je izvršila samoubistvo, obesuvši se u iznajmljenom stanu na Savskom vencu.

Marija Ćurčić: Tragična smrt 25-godišnje manekenke

Vest o tragičnoj smrti devojke egzotične lepote, ćerke bivše novinarke Studija B  An Mari Čurčić, zapanjila je njene prijatelje koji kažu da je do poslednjeg dana bila nasmejana i kovala velike planove za budućnost.

Mesec dana nakon tragične smrti voljene ćerke, An Mari se putem društvenih mreža potresnim pismom obratila javnosti.

- Dragi prijatelji, želela bih da se pre svega još jednom svima zahvalim na ljubavi, na podršci koju nam pružate svih ovih dana... Znam, većina će reći da nema šta da se zahvaljujem i sve to razumem jer bih i sama isto reagovala. No eto, moram jer prosto osećam da - moram. Znači mi. Sve to zaista znači. Jer je važno, jer te život, kad mu se prohte, na nezamislivo surov način na to nauči, podseti ili potvrdi ono što si već znao, podjednako surovo za svakog. I to je tako. I ne možeš tu ništa do da se trudiš da sutra budeš bolji nego što si to bio juče. Prema sebi. Prema drugima. Samo to može dati smisao ovom užasu, ovom bezdanu koji nam je zauvek promenio živote. No, držimo se. Idemo dan po dan. I svaki je važan. I kad je loš i kad je kao..."ok". Nema tu ni velikih ni malih, svaki je novi korak. Ka boljem. To jedino ima smisla. Zbog naše Marije. Slaveći život. Njen život. Naše živote. Razumete šta hoću da kažem? - napisala  je bivša novinarka Studija B.

 

Tragičan kraj Marije Ćurčić: Bila je vedra i nasmejana, niko nije slutio da razmišlja o samoubistvu

- Zbog toga velika molba - uz vašu podršku i pomoć, volela bih da pokrenemo kampanju kojom bi se, nadam se, barem za nijansu podigao nivo svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju. Davimo se u crnoj hronici, pa hajde da probamo da smanjimo te stranice. Hajde da pomognemo, da ukažemo da depresija nije tabu, da kad si loše ima ljudi, ima stručnjaka koji mogu da ti pomognu, da se ne osećaš krivim zbog toga, da te ne bude blam, da znas da nisi sam, da si svestan da zaista ima ko da ti pomogne. Hajde da ukažemo da Srbija nema nacionalni SOS telefon za prevenciju suicida koji bi radio 24/7. Da se o tome malo govori, a i to, po pravilu, isključivo nakon tragedija koje završavaju na naslovnicama tabloida. Danima. Ovom prilikom, želela bih da se javno zahvalim kolegama koje su u tekstu navodili broj SOS telefona za prevenciju suicida, dostupnom od 17 do 23h. Jedinog u Srbiji. Reč je o Centar srce, broj telefona je 0800-300-303 (poziv je besplatan), a možete im se obratiti i na [email protected] - apeluje An Mari.

- Pa hajde da pomognemo profesionalcima koji se bave ovom problematikom (vladin, nevladin, čiji god sektor), hajde da poradimo na edukaciji, na prevenciji, hajde da o tome otvoreno razgovaramo u školama, kroz radionice, predavanja... Toliko sam predivne dece upoznala, nema tih reči kojima mogu da opišem tu lepotu u njima. Predivna ljudska bića, predivna! Pa hajde ih sačuvamo. Pomognemo. Pomognemo drugima. Pomognemo sebi. Svi predlozi, sve sugestije su doborodošle - poželjno u inbox. Hvala unapred, u Makicino, Cokino, Đoletovo i moje ime, u ime naše porodice, naših prijatelja - završila je pismo Marijina mama.

Maja Gašić

Autor