Marija Savić Srećković: Kako smo Goca Tržan i ja neslavno završile među profesionalnim glumcima

Autor:

20.11.2017 13:16

Foto:

Foto:



Uprkos tome što se sportom bavi od pete godine, šampionka u fitnesu i instruktorka Marija Savić Srećković (43) kao tinejdžerka nekoliko puta okušala se u glumi, u poluprofesionalnom pozorištu “Dobrica Milutinović” u rodnoj Sremskoj Mitrovici.

Marija Savić Srećković: Posao ostavljam ispred vrata, u kući se bavim decom i porodicom

- Odigrala sam nekoliko predstava, a kritike s festivala na kojima smo učestvovali ohrabrile su me da pokušam da se upišem na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Potvrda da sam na pravom putu bila je ulazak u uži izbor među više od šest stotina prijavljenih kandidata. Međutim, nisam prošla dalje, baš kao ni Goca Tržan, koja je takođe konkurisala. Imale smo devetnaest godina i bile smo prilično razočarane rezultatima, ali nas je ohrabrio komentar jednog profesora da ćemo obe završiti na nekoj sceni. To nas je utešilo i kasnije se zaista i ostvarilo. Tada su na fakultet primljeni danas mnogi uspešni glumci kao što su Paulina Manov, Nebojša Ilić Cile i Nataša Marković, s kojom sam posle često sarađivala kao koreograf u “Pužu” - kaže za "Gloriju" Marija koja je za ovo pozorište uradila trinaest koreografija, a nedavno se prvi put oprobala i u ulozi glumice.

Објава коју дели Goca Trzan (@gocatrzan) дана 19. Окт 2017. у 4:11 PDT

Sa legendarnim Brankom Milićevićem Kockicom igra u novoj predstavi Pozorištanceta “Puž” pod nazivom “Tatata-tira”.

- Vrlo mi je blizak način rada i stil koji se neguje u “Pužu”, a deca su najiskrenija publika koju ne možete obmanuti. Pribojavala sam kako ću izneti ulogu da bude uverljiva. Kao sportista uvek osećam malu dozu treme pred izlazak na scenu, ali i kad pogrešim, umem da se snađem da se to ne primeti. Međutim, nemam mnogo iskustva kad je u pitanju timski rad, to su bile prepreke koje sam morala da savladam - otkrila je supruga popularnog glumca Aleksandra Srećkovića Kubure za "Gloriju".