Ljiljana Stjepanović: Kad sam bila mlađa, nisam bila ambiciozna, smatrala sam da će doći mojih pet minuta

Autor:

17.03.2017 17:02

Foto:

Foto:



Popularna glumica Ljiljana Stjepanović prvakinja je pozorišta na Terazijama i igrala je u brojnim televizijskim i filmskim ostvaranjima. Nisu je zaobišle ni nagrade za maestralne role koje je odigrala. Ipak, odlazak u penziju za poznatu dramsku umetnicu nije značio i prestanak rada, naprotiv, glumi i više nego ranije.

- Valjda nisam mogla ovoliko da radim kad sam bila mlađa. Vodila sam bitke na nekoliko frontova, brinula o sinovima, to mi je bio prioritet. Nisam bila preterano ambiciozna, smatrala sam da će doći mojih pet minuta ako nešto vredim, da ću trajati. Trajanje je najvažnije.

Sada mlađe kolege savetuje da tako razmišljaju.

- Govorim im da se ne uznose, jer su padovi veoma bolni. Treba da vole ovaj naš posao, da ga što duže rade, pošto nas on drži u životu, kroz njega ostajemo mladi, energetski, duhovno i u svakom drugom smislu.

Glumu nije zapostavila ni zbog lomljenja ruku i rebara.

- Imam slabe kosti, pa kad neku slomim, to nije iznenađujuće za moju okolinu, ali je neprijatno bolno. Nažalost, snimanje ne može da se obustavi kad je cela ekipa tu, tako da sam bila prinuđena da radim pod bolovima. Nikad ništa nisam otkazala, osim kad su me prošle godine mlađi naterali da to učinim. Pritisak mi je bio 200 sa 120, nisam mogla da ga spustim. Da me nisu kolege ubedile da ne igram, verovatno bih i ja, kao Manda, pala na sceni.

Komentari. (0)

Loading