Leonardo Dikaprio u centru skandala: Tajno saslušanje pred sudom

Autor:

06.01.2019 12:30

Foto:

Foto:



Holivudski glumac Leonardo Dikaprio saslušan je pred američkim sudom u okviru istrage o korupciji u malezijskom državnom razvojnom fondu 1MDB, a u koji je umešan i bivši malezijski premijer Nadžip Razak.

Leonardo Dikaprio: (Ne)romantični izlazak s devojkom (foto)

List Vašington post je objavio kako je Dikaprio tajno dao izjavu pred sudom u Vašingtonu.

Zvaničnika američkog ministarstva pravde, koji je govorio za ovaj list, nije otkrio šta je konkretno Dikaprio kazao u vezi sa istragom, ali je istakao da je poznati glumac svojom izjavom doprineo i pomogao da se zadovolji pravda.

Leonardo Dikaprio vraća Oskara?

Istražitelji su smatrali da je Dikaprio svedok koji može pružiti korisne informacije o istrazi vezanoj za pranje nekoliko stotina miliona dolara iz investicionog fonda. Naglašeno je takođe, da Dikaprio nije meta ove istrage.

Američke vlasti terete malezijskog preduzetnika Joa Taeka Loa za pranje nekoliko stotina miliona dolara koje je uzeo iz malezijskog razvojnog fonda, te taj novac delio svojim poznanicima.

Lepota nema cenu: Evo na šta Leonardo Dikaprio troši čitavo bogatstvo

 

Navodno je među njima bio i glumac Dikaprio. Usput su se pojavile i spekulacije da je i film "Vuk sa Volstrita" (The Wolf of Wall Street) iz 2013. godine, u kojim Dikaprio tumači glavnu ulogu, finansiran upravo tim novcem.

Maja Gašić

Autor