"Kraljica Kvinsa" tvrdi: Za Sajentologe Tom Kruz je Bog

Autor:

04.12.2016 21:59

Foto:

Foto:



Glumica Lea Remini poznata poznata kao Keri iz serije "King of Queens", uoči premijere dokumentarne serije "Leah Rimini: Scientology and the Aftermath" odgovarala na pitanja korisnika sajta Redit o njenim iskustvima sa sajelntološkom crkvom.

Rekla je tako da se sve što se događa u tzv. 'sobama za terapiju' snima s ciljem da se osoba, odnosno član Scijentološke crkve, diskredituje u slučaju da otkrije nešto o sajentologiji.

- Vođa Sajentološke crkve zna da je sve što radi prevara i ne veruje ni u šta od navedenog. Međutim, verujem da većina vernika - ljudi koji rade za 'Crkvu' - ne zna ništa i veruje da rade odlične stvari za ceo svet - rekla je Remini.

Remini je ustvrdila da je lično videla zlostavljanja.

- Bilo je tu fizičkog, seksualnog i mentalnog zlostavljanja.

Glumica je otkrila da ju je Crkva okarakterisrala kao osobu s "asocijalnom lišnošću" zbog čega su joj zabranili komunikaciju sa članovima koji su još u Crkvi.

Ona je priznala da je zbog toga što je poznata uživala i posebne povlastice koje drugim članovima nisu bile dostupne. Tako su neki članovi Crkve kod jedne druge poznate osobe radile kućne za bednu platu od 25 dolara nedeljno.

- Za Crkvu je Tom Kruz Mesija. Vernici su ubeđeni da on samostalno menja svet samo zato što im to Crkva govori - rekla je Remini.

Iako je Sajentološku crkvu napustila 2013. godine, veruje da je se nikada neće do kraja rešiti.

- Znam da me još uvek prate jer sam znala na šta pristajem kada sam im se pridružila. Ako bilo koji član ovo čuje i želi da izađe, ja ću mu pomoći - zaključila je Remini jkoja je tokom boravka u Crkvi toj instituciji uplatila milione dolara.

Komentari. (0)

Loading