Kraljica Elizabeta prvi put na Nedelji mode u Londonu (foto)

Autor:

20.02.2018 22:58

Foto:

Foto:



Na Nedelji mode u Londonu u utorak se mogao videti neočekivani prizor: kraljica Elizabeta II i Ana Vintur, jedna od najuticajnijih osoba u svetu mode, sedele su jedna pored druge na modnoj reviji na koju je britanska kraljica došla prvi put.

Kraljica koja je sedela u prvom redu, gledala je predstavljanje mladog britanskog dizajnera Ričarda Kvina kome je uručila prvu "nagradu za modu Elizabeta II", koja će se ubuduće svake godine dodeljivati mladim talentima.

Nije lako biti kraljica: Elizabeta Druga o mukama kroz koje je prošla prilikom krunisanja

Kraljica, koja je za ovu priliku odabrala jednostavan kostim od svetloplavog tvida, kao da je na trenutke bila zbunjena pred Kvinovom kolekcijom koju čine zanimljiva odela s cvetnim dezenima ukombinovana sa motociklističkim kacigama, teškim kožnim haljinama i mrežastim čarapama.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas na Nedelji mode u Londonu - rekla je kraljica uoči predaje nagrade i dodala:

- Od tvida s Hebrida do notingemske čipke, dakako i Karnabi Strita, naša modna industrija je dugi niz godina poznata po svom izuzetnom umeću te i dalje proizvodi tkanine svetske klase i najmodernije, praktične kreacije.

Kraljičin dolazak na reviju bilo je "neverovatno" iskustvo, rekao je kreator Kvin, dodajući da bi rado kreirao garderobu za buduću članicu kraljevske porodice, američku glumicu Megan Markl koja će se u maju venčati za princa Harija.