Koliko "košta" preljuba? Džef i Mekenzi Bezos okončali najskuplji razvod na svetu

Autor:

05.04.2019 13:30

Foto:

Foto:



Osnivač „Amazona“ Džef Bezos i njegova bivša supruga Mekenzi okončali su rekordnu brakorazvodnu nagodbu po kojoj je njemu pripalo 75 odsto deonica u tehnološkom gigantu, a njoj skoro 36 milijardi dolara u deonicama.

Stavili tačku na 25 godina braka: Razvodi se Džef Bezos

Gospođa Bezos će zadržati samo četiri odsto udela u maloprodajnom gigantu „Amazonu“ koji je njen muž osnovao pre 25 godina u garaži njihove kuće u Sijetlu, a u kome je ona bila prvi zaposleni radnik.

Mekenzi će se odreći i svog udela u "Vašington postu" i u kompaniji za svemirska istraživanja „Blu spejs“. Pored toga, svome bivšem mužu je prepustila i upravljačka prava nad njenim delom akcija.

Prema magazinu Forbs, posle ovog brakorazvodnog sporazuma Mekenzi će se naći na trećem mestu liste najbogatijih žena na svetu, iza naslednice „Loreala“, Fransoaz Betenkur Majers i Alis Valton vlasnice „Volmarta“.

Džef Bezos: Milijarder, vizionar i, pre svega, skroman porodičan čovek

Džef Bezos će se i dalje zadržati na prvom mestu liste najbogatijih ljudi na svetu, čije bogatstvo Forbs procenjuje na 110 milijardi dolara, a ispred suosnivača „Majkrosofta“, Bila Gejtsa i industrijalca Vorena Bafeta.

Gospođa Bezos je na svom nedavno otvorenom nalogu na tviteru pustila prvu objavu u kojoj je se zahvaljuje što su parnicu okončali uz uzajamno uvažavanje i podršku. Isto je učinio i njen bivši muž, zahvalivši se svima na pomoći i razumevanju, a posebno Mekenzi.

Par, koji ima četvoro dece, bio je zajedno još pre nego što je gospodin Bezos osnovao "Amazon" 1994. godine. Mekenzi Bezos je uspešan romanopisac i već ima dve objavljene knjige. Na Univerzitetu Prinston pohađala je kurs kreativnog pisanja kod čuvene spisateljice Toni Morison koja je smatrala da joj je ona bila najbolji student ikada.

Džef Bezos: Da li je najbogatiji čovek na svetu darežljiviji od Bila Gejtsa i Marka Zakerberga

Bračni par Bezos su vest o razvodu objavili u januaru ove godine, pošto su u javnost procurile informacije o Džefovoj ljubavnoj aferi sa televizijskom voditeljkom Loren Sančez.

Maja Gašić

Autor