Kolege u suzama: Sa Šabanom smo pevali i tugovali, od njega smo učili život...

Autor:

18.02.2019 13:25

Foto:

Foto:



Šaban Šaulić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, koja se dogodila u nedelju rano ujutru nakon nastupa u Bilefeldu u klubu Farinda.

Odlazak kralja narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Pevač čija je karijera trajala pola veka, iza sebe je ostavio veliki muzički trag, te je zasluženo poneo titulu kralja muzike.

Vest o Šabanovoj smrti šokirala je celu estradu, a veliki broj njegovih koleginica i kolega oprostilo se od svog prijatelja potresnim porukama na društvenim mrežama.

-Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, sa njim smo se družili, sa njim sarađivali, sa njim pevali i tugovali, njega smo voleli i poštovali, od njega smo učili život... Večna ti slava dragi prijatelju. Porodica Živojinović - navela je Lepa Brena

“Sada plačem… Nije trebalo da bude ovako…”: Poslednji pozdrav Nikole Rokvića muzičkom uzoru Šabanu Šauliću (foto)

Marija Šerifović oprostila od Šabana emotivnom porukom:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic) on Feb 17, 2019 at 5:49am PST

-Nije trebalo ovako da se završi. Uporno govorim da je važno ostaviti trag... A ti si ostavio neizbrisiv u našim srcima! Sada štap u ruke, čamac i na tvoj Dunav u miru! Šabane, neka ti je večna slava i hvala!

Nemačka policija objavila zvanični izveštaj: Teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Šaban Šaulić (video)

I pop pevačicu Aleksandra Radović duboko je pogodila tužna vest:

- Uvek me je oduŠevljavala lakoća sa kojom je pevao... u tim trenucima, izgledao mi je kao neko radosno dete koje se igra i beskrajno uziva u tome.. Neprevazidjen. Gospodin Šaulić. Počivaj u miru, legendo - napisala je Aleksandra.

Neutešna porodica Šabana Šaulića: Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme

Pevačica i muzička urednica na Radio Beogradu, Biljana-Bilja Krstić ističe da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

-U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima. Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike - navela je Krstićeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic) on Feb 17, 2019 at 5:11am PST

Dragana Mirković još ne veruje da je izgubila prijatelja.

-Svi oni koji su ga voleli, mi kolege, izgubili smo jednog divnog kolegu, saradnika. Lično sam izgubila prijatelja. Jednostavno, velika legenda, divan čovek, veliki umetnik - rekla je Dragana Mirković.

- Dragi Šabane, počivaj u miru. Bila mi je čast da upoznam dobrog coveka i sarađujem sa pravim pravcatim Kraljem. Tvoj glas i tvoje srce ce živeti večno - poručila je Emina Jahović.

Ni kolege iz "Zvezda Granda" sa kojima je Šaulić jedno vreme bio u žiriju, nisu lako podnele njegov odlazak, a u znak žalosti, produkcija je odlučila da jučerašnja emisija muzičkog takmičenja ne bude emitovana.

Nakon stravične nesreće: Muzičar koji je vozio Šabana Šaulića i dalje kritično

- U znak poštovanja i ljubavi prema Šabanu Šauliću, koji je jutros tragično izgubio svoj život, danas nećemo emitovati emisiju "Zvezde Granda Specijal". Budući da je reč o emisiji zabavnog karaktera, smatramo neprikladnim da je u ovom, za sve nas teškom trenutku emitujemo - stoji u saopštenju produkcije na društvenim mrežama.

Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.