Kobi Brajant - zvezda Oskara: Novo zlato za slavnog košarkaša (foto/video)

Autor:

05.03.2018 10:50

Foto:

Foto:



Bivši košarkaš L.A. Lejkersa Kobi Brajant dobio je gromoglasan aplauz kada je njegovo ime prozvano na jučerašnjoj 90. dodeli Oskara. Penzionisani kralj NBA košarke, koji je u svojoj bogatoj karijeri osvojio sve moguće sportske nagrade, uključujući i dve olimpijske zlatne medalje, svojoj bogatoj kolekciji dodao je još jedno zlato.

Bez iznenađenja na 90. dodeli Oskara: Giljermo del Toro, Frensis Mekdormand i Geri Oldman pobednici

U kategoriji kratkog animiranog filma, 39-godišnja košarkaška zvezda osvojila je Oskara za ostvarenje "Dear Basketball". Šestominutni film je napravljen po pismu koj i je svojevremeno napisao Brajant, a koje je objavljeno 2015. godine kada je najavio da se povlači iz košarke.

Pored njega, Oskara je dobio i Glen Kin, koji je radio animaciju za ovaj film.

- Nisam bio siguran da je ovako nešto moguće, posebno jer se od košarkaša očekuje da ćute i driblaju loptu, ali drago mi je da sam pokazao da možemo više. Hvala Akademiji na ovoj neverovatnoj časti. Hvala Džonu Vilijamsu za neverovatnu muziku koju je napisao, Verizonu što je verovao u film. Hvala ti, Moli Karter na svemu, jer bez tebe danas ne bih stajao ovde, kao i mojoj supruzi Vanesi i našim ćerkama Nataliji, Đani i Bjanki. Volim vas svim srcem. Vi ste moja inspiracija - rekao je Brajant prilikom uručenja nagrade.

Maja Gašić

Autor