Kanje Vest na stubu srama: Neprimerenom izjavom popularni reper razbesneo javnost (video)

Autor:

02.05.2018 12:50

Foto:

Foto:



Američki reper Kanje Vest, kojeg je muzički svet nedavno kritikovao pošto je javno podržao američkog predsednika Donalda Trampa, ponovo je razbesneo javnost kazavši u intervjuu da je "ropstvo izbor".

- Kad čujete za ropstvo koje traje 400 godina. 400 godina? To mi zvuči kao izbor - rekao je između ostalog u intervjuu za portal TMZ.

Објава коју дели Kina Raw (@kinaraw) дана 2. Мај 2018. у 3:02 PDT

Izjavom je razbesneo sagovornika i domaćina, Vana Latana s TMZ-a koji je naveo da je "razočaran i zaprepašćen" njegovim komentarom.

- Brojni među nama moraju da se nose s takvim pretnjama celog života... Moramo da se nosimo s marginalizacijom koja je posledica 400 godina ropstva za koje ti kažeš da je bio nečiji - izbor - reagovao je gnevno Van Latan.

Suočen s masom kritika Vest je pokušao kasnije da se odbrani na tviteru.


- Naravno, znam da robovi nisu svojom voljom pristali na to da se okuju i ukrcaju u brodove za Ameriku. Hteo sam da kažem da činjenica da smo toliko dugo ostali u toj poziciji, iako smo bili u većini, znači da smo bili mentalno porobljeni.

Milioni afričkih crnaca dovezeni su u Sjedinjene Države kao robovi početkom 16. veka. Ropstvo je konačno ukinuto tek krajem 19. veka, a nakon toga su se bivši robovi na svakome koraku susretali s diskriminacijom.

Vesta su i ranije kritikovali pošto je postao jedan od istaknutijih pristalica Donalda Trampa, kojeg su optužili za rasizam.

- Jednostavno volim Trampa, on je moj tip čoveka. Tramp je jedan od omiljenih ljudi među reperima - kazao je.

Maja Gašić

Autor