Kamen mladosti: Uma Turman i Miranda Ker duboko veruju u moć rozenkvarca

Autor:

30.10.2018 13:56

Foto:

Foto:



Umesto da ga kao naše bake stavljaju ispod jastuka kako bi sačuvale mladost i lepotu, današnje devojke češće idu na masažu rozenkvarcom i koriste face-roller napravljen od njega
Rozenkvarc, takozvani kamen srca i bezuslovne ljubavi, važi za čuvara svih vrsta ljubavnih odnosa - platonskih, bračnih, porodičnih, prijateljskih. Po verovanju, on neutrališe negativnu energiju, otvara srce i podstiče duhovnu regeneraciju.

“Pametna” dijeta: Kako da programirate telo da topi salo

Svojom energijom doprinosi razumevanju, toleranciji, miru, a u poslednje vreme holivudske lepotice ga ne upotrebljavaju samo kao nakit, već ga koriste i za lepotu.

Da ostanu lepe i tokom zime: Zaštitite ruke od hladnoće

Uma Turman i Miranda Ker duboko veruju u moć ovog poludragog kamena, kojim se može izvoditi i masaža, a od koga se najčešće prave roleri za lice (Rose Quartz Face Roller). Ime je dobio po boji, a negde ga još zovu i ružičnjak ili ružin kvarc.

Najznačajnija nalazišta rozenkvarca su na Šri Lanki i Madagaskaru, najlepši se nalaze u Mozambiku, a ima ih još i u Keniji, Nambiji, Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj poludragi kamen se upotrebljava od davnina, u antici je, na primer, simbolizovao nežnost i ljubav, dok su ga naše bake držale pod jastukom kako bi sačuvale mladost i lepotu.

Idealan piling za nežne ruke

Maja Gašić

Autor