Kad život piše uloge Lidiji Vukićević: Na sve sam spremna zbog dece

Autor:

03.03.2017 22:58

Foto:

Foto:



Glumica Lidija Vukićević (54) sa nestrpljenjem očekuje premijeru filma "Afterparti", jer sa njim se posle dve decenije vraća na veliko platno. U ostvarenju mladog reditelja Luke Bursaća, koji je svojim prvencem "Tri" ustalasao javnost, ova zanosna crnokosa dama igra majku glavnog junaka, barmena Marka.

Lidija Vukićević otkrila tajne sa snimanja “Boljeg života”, kao i koliko su bili plaćeni

- Ona je žena koja ide u korak sa 21. vekom, za razliku od svog supruga, koji se grčevito drži prošlosti. Lik mog muža tumači divni Slobodan Beštić, moj kolega sa klase. On je ne samo dobar glumac već i sjajan čovek - kaže Lidija i dodaje: - Oduvek sam volela neobične ljude a baš takav je reditelj Luka Bursać. Svakog trenutka, bez velikog napora, bio je vođa parade, znao je šta hoće od nas, glumaca i saradnja sa njim bila je fantanstična. Inače, Luka je reditelj koji traži autentične priče, njega ne zanima izveštačena verzija. Takav je bio i njegov prvi film "Tri" sa kojim je ustalasao javnost.

Da bi što vernije dočarao radnju svog prvenca, Luka je uradio nešto što niko pre nije: raspisao je oglas i devojkama ponudio po 50 evra za eksplicitne kadrove seksa. Biće toga i u "Afterpartiju", ali Lidija nije akter tih "delova". A koliko ova zanosna crnka, koju ponovo gledamo kao Violetu Popadić, u TV seriji "Bolji život" i dalje pleni seksepilom i lepotom, vidi se u scenama plesa.

Otac za primer: Nebojša Glogovac potpuno posvećen deci

- Ne bih rekla da su to divlje, ljubavne scene, kako su neki pokušali da ih predstave. Reč je, zapravo, o oživljavanju romantike. Jer, moj muž u filmu, koji je nekad bio hipik, i dalje kupuje ploče, sluša ih na gramofonu i jednog dana, kada pusti našu staru stvar, nas dvoje počinjemo da plešemo valcer. To je vrlo emotivna scena, meni draga zato što nosi poruku da je ljubav najvažnija, da njoj svi treba da težimo. Raznežilo me je i to što me filmska porodica, podsetila na onu u kojoj sam odrasla. Uostalom, ne pamtim kad sam poslednji put gledala ostvarenje koje veliča nežnost i ljubav, sva su puna nasilja, ubistava, groznih stvari.

DEVOJČICA U TELU ŽENE

Zbog sina Marka, kojeg je pred kamerama oživeo glumac Rade Ćosić, Lidija koja je u stvarnom životu majka dva uspešna mladića, spremna je na sve.

????????

A post shared by Lidija Vukićević (@vukiceviclidija) on Nov 7, 2016 at 3:33am PST

- Pratim društvene mreže, idem sa njim u kupovinu, pomažem mu da izabere garderobu. Imam svoj posao, privređujem, jednom rečju ja sam moderna majka kojoj ništa nije teško da uradi za svoje dete. Tako se, zapravo, ponašam i privatno.

Ipak, kako to obično biva, da bi dete ostvarilo snove nije dovoljna samo ljubav i podrška roditelja.

Uprkos želji mnogih: Zašto serija “Jagode u grlu” ne može da ima nastavak?

- "Afterparti" nema srećan kraj, nažalost. Moj Mare, koji je barmen u u jednom beogradskom klubu, ima ambicije da postane glumac. Preko interneta sazanje za kasting i čvrsto je rešen da se oproba. Međutim, vrlo brzo upada u nevolje. Film nosi snažnu poruku kako društvene mreže ne mogu zameniti stvarni život. Mogu i treba da budu sredstvo za zabavu i ništa više od toga. Da bi se ostvario san, treba se uhvatiti sa stvarnim životom u koštac.

Mada su snimali preko leta, na paklenim vrućinama, nije joj bilo teško da radi, jer je ekipa bila sjajna, puna mladih entuzijasta.

- A i ja se duhom osećam mladom. Uopšte se ne identifukujem sa generacijom, pogotovu ne sa onim usporenim i dosadnim osobama.

Branka Pujić se pridružuje “Sinđelićima”: Zahvaljujući stabilnoj porodici, znaš gde si i ko si

Da njen život nimalo nije dosadan, ilustruje i podatak da, dok čeka premijeru "Afterpartija" već uveliko radi seriju "Tri brata".

- U njoj igram prostituku koja je odrasla u domu za siročad. Jednog dana ona postaje majka i svoju bebu ostavlja na istim onim stepenicama gde je počeo njen životni put. Posle mnogo godina se vraća i traži sina... Iza ovog projketa stoji producentska kuća "Screen Media Play", a igraju i Dragan Vujić Vujke, Ivan Bekjarev i mnogi drugi poznati glumci, da sad ne otkrivam sve. Snimamo u Beogradu i Novom Pazaru.

Komentari. (0)

Loading