Jovana Nikolić Mišković: Narodni heroji kao što je bio moj deka više se ne rađaju

Autor:

17.03.2017 17:51

Foto:

Foto:



Pevačica Jovana Nikolić Mišković (34) supruga Marka Miškovića umetniči gen je, kako kaže, povukla na tatu Božidara-Botu Nikolića, jednog od naših najpoznatijih snimatelja, reditelja i direktora fotografije.

Nameće se pitanje šta je Jovani teže , u smislu opravdavanja očekivanja, da bude unuka narodnog heroja i ambasadora Vladimira Rolovića, kćerka filmskog reditelja i snimatelja Božidara-Bote Nikolića ili snaha Miroslava Miškovića?

- U vremenu u kojem živimo veoma je teško opravdati očekivanja. Narodni heroji kao što je bio moj deka više se ne rađaju, takva aristokratija danas ne postoji, nažalost. Što se tiče mog oca, zauvek ću biti u njegovoj senci jer je on u godinama koliko je meni sad već imao vanserijska dostignuća, trag koji je on ostavio u našoj kinematografiji nešto je što se neće skoro ponoviti. Nije lako ni biti snaha jednog od najinteligentnijih ljudi današnjice, od kojeg svakodnevno naučim nešto novo. Ali, zbog svega pomenutog ne nosim nikakvo breme. Ponosna sam što sam rođena u takvoj porodici i što živim u drugoj, podjednako uspešnoj - rekla je u razgovoru za magazin "Gloria".

Komentari. (0)

Loading