Jedan od najuticajnijih bendova svih vremena: Strenglersi dolaze u Beograd

Autor:

08.06.2018 09:30

Foto:

Foto:



Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest, koji se održava od 15. do 19. avgusta, saopštio je da kultni britanski sastav The Stranglers nastupa prvi put na festivalu.

Kako se navodi u saopštenju, koncert jednog od najuticajnijih post punk bendova svih vremena zakazan je za drugi dan festivala, četvrtak 16. avgust, tako da će posetioci moći besplatno da uživaju u najvećim hitovima ovog legendarnog muzičkog sastava, iz njihove više od četiri decenije duge karijere.

Poznati britanski sastav potekao je iz prve generacije panka i jedini je iz tog muzičkog naraštaja koja je uspeo da u svojoj dugoj karijeri ima čak 23 hit pesme među Top 40 singlova u Velikoj Britaniji.

Ogromna popularnost delom je posledica uspešnih promena kroz koje su prolazili, ka zvuku koji je od agresivnog "novotalasnog", prešao ka sofisticiranom pop-roku.

The Stranglers, su svakako najpoznatiji zahvaljući neprolaznom hitu "Golden Brown", iz kasnijeg dela karijere, koji se i dalje pojavljuje u popularnim filmovima, pa čak i TV špicama. Među legendarnim numerama nalaze se i "Midnight Summer Dream", "Always the Sun", "Strange Little Girl", "All Day and All of the Night", "La Folie"...

Maja Gašić

Autor