Isidora Bjelica: Nemam privilegiju da ne brinem za račune i da ležim dok mi neko kuva i cedi sokove

Autor:

26.03.2017 11:08

Foto:

Foto:



Književnica i novinarka, autorka brojnih bestselera Isidora Bjelica (49) prošla je teška terapije i suočavala se sa neugodnim rezultatima kontrola. Uprkos svemu tome, stiče se utisak da najmanje žali sebe i da joj je teško zbog supruga i dece i svih koji je vole.

- Trudila sam se na sve načine da ne budem dosadan i naporan bolesnik. Dođem sa hemoterapija pa čistim i ribam iako nemam pola utrobe. Nemam privilegiju da ne moram da mislim kako će se platiti struja, lekovi, režije, kao ni da ležim dok mi neko kuva i cedi sokove. Većina obolelih od autoimunih bolesti na sebe je preuzela previše tereta u ovom životu, i za to nam niko nije kriv nego mi sami.

Isidora Bjelica: Niko ne može pobediti rak

Ja sam vukla moju porodicu i pre bolesti, radila sedam poslova verujući da tako mora biti. Mirjana Bobić mi je rekla: “Kad zavoliš sebe, ozdravićeš”, ali to je za mene najteža lekcija.

Meni su svi važniji od mene, ne samo moji bližnji nego i nepoznati ljudi kojima treba pomoć, savet. Hoću da kažem da me je dovde dovela moja pogrešna procena da sam jaka i da mogu i moram sve- bila je iskrena književnica u razgovoru za magazin "Gloria".

Komentari. (0)

Loading