I Jelena Janković se muči sa povredama: Moje telo više ne može da izdrži napor, imam sve jače bolove

Autor:

02.08.2017 14:36

Foto:

Foto:



Nekada najbolja teniserka sveta Jelena Janković posle još jedne rane eliminacije i predaje meča protiv Francuskinje Osean Dodan u Vašingtonu izjavila je da će pokušati da odigra US Open, pa će posle videti šta dalje jer ovako muči samo i sebe i publiku.

-Ja jesam borbena i volim ovaj sport i volim da se takmičim, ali nažalost moje telo mi ne omogućava da igram na ovom nivou. Povrede me ubijaju u pojam, izgubila sam i samopouzdanje i volju uopšte i motivaciju. Prošle godine sam imala dve rupture na pektoralnom mišiću, a leđa me već duže muče, samo što je sad postalo ozbiljnije, hronična upala, što je verovatno od 17 godina igranja na turu, na betonu - izjavila je Jankovićeva za Glas Amerike.

Novak Đoković završio sezonu: Ovo je teška odluka za mene, ali gledam sve sa pozitivne strane (video)

Praktično svi srpski teniseri, koji su u poslednjih 10 godina ovaj sport učinili izuzetno popularnim, muče se sa povredama, a Jelena smatra da je to u neku ruku normalno, jer, kako kaže "nismo mašine".

#jelenajankovic #serbia #tennis Former World Number 1 #wta

Објава коју дели Blake Helander (@tubaguybh) дана 31. Јул 2017. у 4:32 PDT

- Ne volim da kukam, ali sad sam stvarno došla do stadijuma da mi je teško da izdržavam ove napore. Ovde u Vašingtonu igrala sam, dobila sam set, i onda da ne mogu da nastavim da igram meč... Mene to boli, jer ja nisam tip koji voli da predaje mečeve, uvek igram do kraja, ali stvano ne mogu... A nažalost, eto i Nole i Viktor i Janko, svi imaju neke svoje probleme, verovatno od svih tih napora koje imamo svakodnevno, od putovanja, jer naš način života je izuzetno... neobičan, i u neku ruku i nezdrav - smatra Jelena.

Trenutno 69. teniserka sveta još ne zna šta je čeka u nastavku sezone, ali je sasvim sigurno da će pauzirati neko vreme.

Jelena Janković: Moja prva hiljadarka

- Ja bih volela ako bih nekako mogla da se osposobim koliko-toliko da odigram US Open, pa onda videćemo. Ne mogu da obećam, nisam još napravila konkretne planove šta dalje, i šta mi je činiti, ali moram nešto da preduzmem, ovako samo mučim i sebe, a i ovu publiku. Grehota, ljudi dođu da navijaju i stvarno imam puno fanova širom sveta, koji me podržavaju, ali nažalost nisam sposobna, nisam u situaciji da pružim ono što bih mogla da se osećam dobro - zaključila je Jelena Janković.