Humanost na delu: Olga Danilović novac od nagrade poklanja dečjoj bolnici

Autor:

30.03.2018 18:03

Foto:

Foto:



Mlada srpska teniserka Olga Danilović odlučila je da 1.000 dolara, odnosno novac od nagrade "Hrabro srce" koju dodeljuje Međunarodna teniska federacija za požrtvovanost i rezultate u FED kupu, donira dečjoj bolnici u Tiršovoj.

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Jan 23, 2018 at 12:59pm PST

Sedamnaestogodišnja Olga, ćerka legendarnog srpskog košarkaša Predraga Danilovića, u februaru je na debiju za reprezentaciju Srbije ostvarila tri pobede u singlu, među kojima i nad 15. teniserkom sveta Anastasijom Sevastovom, i zaslužila prestižno priznanje.

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Feb 26, 2018 at 5:06am PST


Osvajanjem nagrade "Hrabro srce", koja simbolizuje hrabrost, poseban kvalitet, ponos, strast, posvećenost timu, Danilovićeva je od ITF-a dobila 1.000 dolara koje će donirati u humanitarne svrhe.

- Veoma sam počastvovana što sam izabrana i što mi je ukazano priznanje od strane ITF-a za ovu nagradu. Velika je privilegija imati priliku da predstavljaš svoju zemlju, da se boriš za svoju zastavu. Kao i u juniorskim danima, kada sam igrala za mlade selekcije, tako i sada u najjačem reprezentativnom takmičenju dajem maksimum na terenu, borim se za pobedu Srbije. Tako će uvek i bit - rekla je Danilovićeva.

 

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Mar 3, 2018 at 11:15am PST

Danilovićeva, trenutno sa tri trofeja u profesionalnoj karijeri, priznaje da joj nagrada mnogo znači.

- Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju - zaključila je Danilovićeva.

Ona je treća srpska teniserka koja je dobila nagradu "Hrabro srce", posle Jelene Janković, koja je dva puta dobila nagradu i Bojane Jovanovski. Jankovićeva je prvi put 2010. godine 3.000 dolara donirala UNICEF-u, a drugi put 2012. donirala 10.000 dolara Dečijoj klinici u Beogradu, dok je Jovanovski 2011. godine nagradu od 3.000 dolara donirala žrtvama cunamija u Japanu.

Maja Gašić

Autor