Hitan sastanak u Bakingemskoj palati: Princ Filip objavio tužnu vest

Autor:

04.05.2017 12:30

Foto:

Foto:



Nakon nepotvrđenih informacija o hitnom sastanku u Bakingemskoj palati mediji su se rano jutros okupili ispred rezidencije britanske kraljice u Londonu. Bakingemska palata saopštila je da princ Filip od jeseni neće obavljati službene dužnosti.

Kajli Minog u društvu princa (foto)

Suprug britanske kraljice Elizabete Druge, 95-godišnji princ Filip, trajno će prestati da obavlja službene dužnosti koje je kao član kraljevske porodice imao, navodi se u saopštenju Bakingemske palate, prenosi Rojters.

Kraljica neće odustati od obavljanja planiranih obaveza.

Osoblje kraljice Elizabete Druge sazvalo je sastanak osoblja kraljevske porodice širom zemlje i nema razloga za zabrinutost, javila je agencija AP pozivajući se na neimenovane izvore iz Bakingemske palate oko koje su se jutros okupili mediji.

Kraljica Elizabeta Druga i princ Filip su dobro, rekao je Rojtersu dobro obavešten izvor koji je insistirao da ostane anoniman.

Desetak televizijskih kamera nalazilo se ispred palate već u ranim jutarnjim časovima, a nekoliko ljudi širom zemlje, bliskih kraljevskoj porodici, pozvano je danas na sastanak „posle glasina o informacijama koje bi se odnosile na kraljicu ili njenog supruga, princa od Edinburga“, preneo je tabloid "Dejli miror".

- Iako se slični sastanci organizuju povremeno, ovog puta je sastanak sazvan u poslednjem trenutku što ukazuje na to da će nešto značajno biti saopšteno - naveo je list pozivajući se na neimenovane izvore.

Bakingemska palata odbila je da "Frans presu" potvrdi tu informaciju. Kraljica koja je nedavno napunila 91 godinu, vratila se u sredu u London posle boravka u dvorcu Vindzor na zapadu Londonu. Princ Filip u junu treba da napuni 96 godina.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading