Gramatika za čistu dvojku: Profesorka primila pismo od Trampa, ispravila ga i vratila

Autor:

28.05.2018 16:47

Foto:

Foto:



Penzionisana profesorka engleskog jezika Ivon Mejson iz Atlante primila je pismo od američkog predsednika Donalda Trampa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Belu kuću.

Ivon Mejson, koja je predavala 17 godina engleski jezik u jednoj srednjoj školi, izjavila je da bi to pismo bilo ocenjeno trojkom da je pisano u osnovnoj, a dvojkom da je pisano u srednjoj školi, prenosi britanski Indipendent.

Trampu (ni)je potrebna teretana: Američki predsednik ima savet za one koji redovno vežbaju

Prema njenim rečima, pismo je sadržalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primera pisanja reči "predsednik“ i "država“ velikim slovom.

Pismo koje je primila od Trampa, bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo.

Prema njenim rečima, pismo je verovatno napisao član osoblja, ne predsednik lično.

-Kada primite pismo sa najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno - rekla je profesorka.

Po ukusa američkog predsednika: Specijalni jelovnik na večeri za Trampa u Južnoj Koreji

Mejsonova je to pismo uporedila sa pismom republikanskog senatora Lindzija Grejama, za koga je rekla da, međutim, piše divna pisma.

Dodala je i da odgovor Bele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtev, budući da je ona tražila od Trampa da se lično sastane sa porodicama ubijenih učenika.

Ivana Tramp o bivšem suprugu: Donald je briljantan, jedini porok mu je brza hrana

Trampova administracija često je ismevana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće "tvitove“, pune gramatičkih i pravopisnih grešaka.