"Gloria" vam u novom broju poklanja CD! Branko Kockica: Dobre, stare pesme jačaju jedinstvo naroda

Autor:

12.07.2017 14:04

Foto:

Foto:



Magazin “Gloria” u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom pripremio je iznenađenje za sve verne čitaoce našeg časopisa! Uz novi broj “Glorije”, koji je u prodaji od ponedeljka 10. jula, dobićete i CD sa 11 najlepših dečjih pesama!


Nove generacije klinaca dobile su nove pesme uz koje će im detinjstvo biti lepše i sadržajnije. Naime, velika grupa najznačajnijih srpskih kompozitora, tektopisaca i pevača snimila je CD “Medela Dečje beogradsko proleće” na kojem se nalazi 11 potpuno novih kompozicija za najmlađe.

Na tekstove poznatih domaćih tvoraca pesama za najmlađe poput Ljubivoja Ršumovića, Slobodana Stanišića, Vladimira Andrića i drugih, muziku su otpevali: Minja Subota, Sergej Ćetković, Slaven Došlo, Bojana Stamenov, Svetislav Bule Goncić, Branko Milićević Kockica, Marko Marković, Nevena Božović, Ivan Zekić, Andrija Milošević, Jelena Tomašević.

Slaven Došlo

Branko Milićević Kockica (71) bio je junak mnogih generacija zahvaljujući svojoj emisiji “Kocka, kocka, kockica”. On je podsetio da je podseća da je staro Dečje beogradsko proleće lansiralo i kompozitore, i tekstopisce, i pevače koji su stvarali kompozicije za najmlađe.

- Mislim da je dobro kad u jednoj zemlji sva deca znaju iste pesme, naročito one dobre, stare. To jača jedinstvo naroda.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading