Gitarista grupe "Kvin" otkrio potresne detalje o bolesti Fredija Merkjurija

Autor:

22.05.2017 10:31

Foto:

Foto:



Brajan Mej, gitarista grupe "Queen" retko je javno govorio o borbi pevača Fredija Merkjurija sa AIDS-om , ali u novoj knjizi "Queen in 3-D" muzičar je odlučio da otkrije šokantne detalje iz privatnog života legendarnog pevača, koji je preminuo 1991, kada je imao 45 godina.

CHEAP and disappointing JOURNALISM !! See my full response on Bri's Soapbox here http://bit.ly/2rrr29k Bri

Објава коју дели Brian Harold May (@brianmayforreal) дана 21. Мај 2017. у 6:43 PDT

Meri Ostin i Fredi Merkjuri: Ljubav koju ni smrt nije prekinula

- Bolest ga je psihički i fizički uništila. Neposredno pred smrt zbog komplikacija povezanih s AIDS-om ostao je bez skoro cele noge. Jednom prilikom, kad sam bio kod njega na večeri, pokazao mi je što mu se događa s telom. Užasno teško mi je bilo da ga gledam kako se pati - rekao je 69-godišnji muzičar za "Mirror".

Just to prove I DO sign these things !! Book plates for the Special Fan Club offer of signature QUEEN IN 3-D books. Going fast, they tell me !! Hoorah ! Bri

Објава коју дели Brian Harold May (@brianmayforreal) дана 15. Мај 2017. у 10:10 PDT

Krajem osamdesetih, kad je Fredi bio u poslednoj fazi bolesti, lečenje se svodilo samo na palijativnu negu - jedino što je medicinsko osoblje moglo da uradi za legendarnog rokera bilo je da mu olakša fizičku bol.

Oboleli od AIDS-a tada su se često morali nositi s teškim komplikacijama kao što su gubitak vida i udova, paraliza, kao i teške infekcije mozga.

Hrabar i plemeniti gest: Šta je Fredi Merkjuri uradio kada je saznao da ima HIV

Merkjuri je, nažalost, umro samo nekoliko meseci pre nego što je Svetska zdravstvena organizacija odobrila upotrebu novog koktela lekova, koji danas pacijentima s AIDS-om značajno produžavaju život.

Komentari. (0)

Loading