Film "Rekvijem za gospođu J." sa Mirjanom Karanović, učesnik "Berlinala"

Autor:

26.01.2017 16:09

Foto:

Foto:



Direkcija zvaničnog programa "Berlinala# objavila je da je "Rekvijem za gospođu J.", film u režiji i prema scenariju Bojana Vuletića, sa Mirjanom Karanović u naslovnoj ulozi,uvršten u zvanični program 67. Berlinskog filmskog festivala, u prestižni program "Panorama specijal", piše RTS.

Pored Mirjane Karanović, u filmu igraju i Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Vučić Perović i Mira Banjac. Producent filma je Nenad Dukić (SEE Film Pro).

Meril Strip predsednica žirija Berlinala 2016.

Izvršni producent bio je Miroslav Mogorović (Art & Popcorn). Film je sniman na lokacijama u Beogradu, Sofiji i Skoplju.

Ovo je drugi dugometražni igrani film reditelja Bojana Vuletića. Prethodni, Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem, premijerno je prikazan 2011. godine na festivalu A kategorije u Karlovim Varima.

Rekvijem za gospođu J. sufinansiran je sredstvima Filmskog centra Srbije, a dobio je i finansijsku podršku Fonda saveta Evrope - Eurimages. Domaći koproducenti su i RTS i Filmski fond Vojvodine.

Međunarodni filmski festival u Berlinu, jedan od tri najprestižnija svetska festivala A kategorije, biće održan od 9. do 18. februara 2017. godine.

Film će imati četiri projekcije, a ona svečana, premijerna, biće održana 13. februara u 19 časova u velikoj dvorani „ZOO Palasta“, na Kudamu.

Neprikosnovena kraljica Oskara: 20. nominacija za Meril Strip

Posle svetske premijere na „Berlinalu“, film će imati domaću premijeru na predstojećem FEST-u.

Mini-serija i film "Rekvijem za gospođu J." biće premijerno prikazani na RTS-u od jeseni 2017. godine.

Komentari. (0)

Loading